Annons

Nytt coronadrag: Utegångsförbud för en halv miljon kineser

Utegångsförbud införs för närmare en halv miljon kineser i närheten av huvudstaden Peking för att tackla nya utbrott av coronaviruset. Det är inte läge att slappna av, varnar myndigheterna.

Efter att Kina lyckats få smittspridningen under kontroll har hundratals personer blivit smittade i Peking och fall har även dykt upp i den närliggande provinsen Hebei.

Foto:Ng Han Guan

Hälsovårdsmyndigheter i Anxin i Hebeiprovinsen, omkring 15 mil från Peking, gav på söndagen beskedet att total nedstängning gäller i området, liknande det som infördes i Wuhan där det ursprungliga utbrottet tros ha uppstått i slutet av förra året.

Nu blir det endast tillåtet för en person per hushåll att gå ut en gång per dag för att köpa nödvändigheter som mat och medicin, uppger myndigheterna.

Beslutet har fattats efter att 14 nya fall av viruset rapporteras i Peking det senaste dygnet. Företag i Anxin, som nu stängs ned, har levererat fisk till den marknad i Peking som kopplas till det nya utbrottet som upptäcktes i mitten av juni, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Oron för en eventuell andra våg av coronaviruset är stor och bland annat skolor stängdes omedelbart i huvudstaden.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?