ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Oron på bostadsmarknaden

Nyproduktionspriser på bostäder närmar sig andrahandsmarknaden

Utropspriset på nyproduktion närmar sig nu priset på successionsmarknaden i Stockholms län och trenden är allra tydligast i Stockholms kommun. Det skriver Booli i ett pressmeddelande.

"Historiskt har trender på marknaden ofta börjat i Stockholm, så det är rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet", säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

I september kostade en nyproducerad lägenhet i Stockholm ungefär 71.000 kronor per kvadratmeter, och snittet för en lägenhet på andrahandsmarknaden var runt 69.000 kronor per kvadratmeter, detta mätt som medelutropspris per kvadratmeter. Priserna på nyproducerade lägenheter har sjunkit i år, samtidigt som successionslägenheterna har stigit i pris.

"En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan - en del av de nyproducerade lägenheterna till salu är dessutom inflyttningsklara", säger Matilda Adelborg.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies