1515

Nyproduktionspriser på bostäder närmar sig andrahandsmarknaden

Utropspriset på nyproduktion närmar sig nu priset på successionsmarknaden i Stockholms län och trenden är allra tydligast i Stockholms kommun. Det skriver Booli i ett pressmeddelande.

"Historiskt har trender på marknaden ofta börjat i Stockholm, så det är rimligt att anta att trenden snart syns även på andra håll i landet", säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

I september kostade en nyproducerad lägenhet i Stockholm ungefär 71.000 kronor per kvadratmeter, och snittet för en lägenhet på andrahandsmarknaden var runt 69.000 kronor per kvadratmeter, detta mätt som medelutropspris per kvadratmeter. Priserna på nyproducerade lägenheter har sjunkit i år, samtidigt som successionslägenheterna har stigit i pris.

"En stor del av de nyproducerade lägenheter som lades ut för ett år sedan har prissänkts. Samtidigt ser vi att de nyproducerade lägenheter som läggs ut nu har ett lägre pris som är anpassat till det nya marknadsläget. För den som ska köpa betyder det att det finns många alternativ att välja mellan - en del av de nyproducerade lägenheterna till salu är dessutom inflyttningsklara", säger Matilda Adelborg.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?