1515
Annons

Nypremiär av Macbeth på Dramaten

I Jens Ohlins och Hannes Meidals fristående tolkning av Macbeth finns knappt en replik kvar från Shakespeares original. I den uppdaterade klassikern har det maktlystna paret Macbeth fått ansvar för ett barn. Men gör det deras handlingar mer försvarbara?

Jens Ohlin och Hannes Meidal i en nyskriven uppsättning av Macbeth.
Jens Ohlin och Hannes Meidal i en nyskriven uppsättning av Macbeth.Foto:Joey Abrait

Att Shakespeares morddrama Macbeth har drygt 400 år på nacken hindrar den inte från att just nu vara dubbelt aktuell. I januari hade regissören Joel Coens ”The tragedy of Macbeth” premiär på svenska biografer. Den svenska publiken kan dessutom se Macbeth på Dramatens stora scen, i en nyskriven uppsättning av Jens Ohlin och Hannes Meidal som har premiär på fredag, den 18 februari.

Dramatikerduons samarbete sträcker sig 17 år tillbaka. I ryggen har de flera hyllade fristående tolkningar av klassiker, till exempel Goethes ”Faust” och Stridbergs ”Marodörer”, och inte minst en annan av Shakespeares stora tragedier, ”Hamlet”. Den senare blev en av de mest prisade uppsättningarna 2017 när den spelades på Teater Galeasen. 

Jens Ohlin och Hannes Meidal beskriver nya Macbeth som en syskonpjäs till deras Hamlet, där karaktären Ofelia ersattes med ett barn. Det är ett grepp som blev vägledande i även den här tolkningen. 

”Paret Macbeth är sinnebilden av de grymma, skrupelfria mördarna som gör vad som helst för att komma till makten. Vi intresserade oss för vad som skulle hända om de också har ansvar för ett barn, och om de mord som de begår för att komma till makten begås med ‘gott uppsåt.’ Och framför allt: spelar det någon roll?”, säger Jens Ohlin. 

Skräcken inför framtiden är ett bärande tema, där barnet får fungera som symbol. Inte helt olikt dagens debatt om klimathotet, och om hur våra handlingar här och nu kan påverka framtiden för kommande generationer. Jens Ohlin och Hannes Meidal har försett pjäsens titel med en parentes, som anspelar på den centrala frågeställningen:

”Vad får vår bävan inför framtiden oss att göra för undantag just nu? Borde vi, bara som en liten parentes, tillåta oss att göra någonting helt förkastligt för en god sak i framtiden?”, säger Hannes Meidal. 

”Med historien som facit skulle man ju kunna säga att om man bara hade tagit kål på några få personer vid ett visst skede, skulle man ha kunnat förändra historiens gång till det bättre för väldigt många. Men det är svårt att vara proaktiv”, säger Jens Ohlin.

Några slutsatser är duon dock inte intresserade att servera. 

”Vår förhoppning är att det inte ska finnas någon didaktisk moral i våra pjäser, för vi vet själva inte vad som är rätt. Vi sysselsätter oss ofta med moraliska frågeställningar, men vi har aldrig skrivit en tesdriven pjäs. Däremot vill vi undersöka tankeprocesser”, säger Hannes Meidal. 

Är det lättare att sympatisera med er version av paret Macbeth?

”I de tidigare versioner jag har sett tappar man ganska fort all möjlig sympati för dem. I vår tolkning hoppas vi att man kan förstå deras bevekelsegrunder, och att det därmed ska bli möjligt att känna sympati i alla fall lite längre”, säger Hannes Meidal. 

Jens Ohlin: 

”Det är intressant att spela på förväntningarna som finns på paret Macbeth. I vår version är de ganska trevliga och rimliga personer, i alla fall till en början. Tematiken kretsar mycket kring en gradvis förändring, som gör det lättare att träda över nästa gräns. De hade bara tänkt sig att det skulle bli ett mord den här natten, men varje mord öppnar dörren till det nästa.”

Jens Ohlin och Hannes Meidal har förhållit sig fritt till Shakespeares pjäs och har knappt en replik kvar från originalet. De är dock inte vidare oroliga för att reta upp traditionalister, utan triggas snarare av att närma sig världsdramatikens kanoniserade titlar. 

”Det finns någonting lite dödsföraktande i att skriva om någonting som alla är överens om är ett mästerverk. Men det handlar inte om att vi vill ‘förbättra’ Shakespeare, utan mer om att vi vill få rum för alla de tankar som originalpjäsen väcker hos oss. Istället för att pressa in någon slags modernitet i en befintlig text, skriver vi in vår samtid i en gammal form”, säger Jens Ohlin. 

Hannes Meidal:

”Det här är också en oerhört teatral föreställning, som tar i anspråk alla de fantastiska resurser som Dramaten har. Det blir ett stort teatralt maskineri.”

Vad är det som fungerar så bra med ert samarbete?

”Vi är bägge två bra förhandlare. Om någon av oss har en stark idé har den andra genast ett motargument. På så vis är vi bra på att nyansera den andres påståenden och världsbild, så att det förhoppningsvis blir mer komplext än det skulle blivit om vi skrivit ensamma. Jag tror att vi är varandras bästa peppare och kritiker”, säger Jens Ohlin. 

Innehåll från HuaweiAnnons

Så ska samverkan och innovation lösa klimatutmaningen

Drygt 98 procent av den el som produceras i Sverige är fossilfri. Men i takt med klimatomställningen ökar också vårt energibehov kraftigt. Det innebär en stor utmaning – men också en möjlighet att tänka nytt och innovativt.

Teknik kan förändra världen och driva den gröna omställningen framåt. Men då behövs fler samarbeten och möjligheter att diskutera och utväxla erfarenheter. Därför arrangerade Huawei ”Green Summit 2022” i Stockholm i början av juni. Målet var att i en svensk kontext skapa långsiktiga möjligheter till nya innovativa lösningar på miljöproblemen.

Under en förmiddag diskuterade representanter från politik, myndigheter, näringsliv och akademi klimatutmaningarna ur olika perspektiv. Tekniska lösningar och innovationer från flera branscher lyftes fram och representanter från solenergibranschen berättade om hur utvecklingen där går i rasande takt med hjälp av ny smart teknik. 

Debatter och diskussioner

Publiken fick också höra om gröna startups vars syfte är att genom innovation bidra till minskade utsläpp. Ett exempel är Plaant, som har utvecklat ett smart växthus för inomhusbruk – utan jord. Därtill fanns myndighetssverige representerat genom Energimyndigheten som berättade om det växande elbehovet och vad som behövs för att Sverige ska klara den nya elektrifieringsvågens behov. 

Under ett panelsamtal enades representanter från Energimyndigheten, Huawei och Plaant att Sverige generellt sett har ett bra utgångsläge för att nå våra gemensamma hållbarhetsmål. Vi behöver dock rikta blicken mot framtiden. Att Sverige i dag ligger i framkant ska inte tas för givet. Det paneldeltagarna önskade från regeringen var att digitalisering ska bli en topprioritet eftersom en ökad digitalisering kan bidra till att bemöta många av de utmaningar vi står inför. Därtill önskades tydligare mål och ett skiftat fokus, bort från samhällets intressekonflikter till ett ökat samarbete vad gäller behovet av olika typer av energislag.

Sätter bollen i rullning 

Målet med dagen var att skapa förståelse för hur teknik och innovationer kan bidra till att lösa många av de utmaningar som finns för att Sverige ska nå de högt uppsatta klimatmål som regeringen beslutat om. 

Under Green Summit diskuterade talarna också hur vi tillsammans kan driva på hållbar innovation från den snabbt växande solenergisektorns perspektiv. Talare från Soltech Energy Solutions, branschorganisationen Svensk Solenergi, CheckWatt och hållbarhetskonsultbyrån Ethos berömde Sveriges goda klimat för entreprenörer. 

Dock framfördes synpunkter på politikens beslutsförmåga när det kommer till prioriteringar av miljöfrågor och det är ett hinder för nya innovativa företag. Ett exempel som lyftes var trubbiga miljöprövningar som istället för att se till energibehovet på systemnivå begränsar de aktörer som har gröna och innovativa lösningar för att bidra till att skapa en grön och hållbar energiproduktion.

 

Världsledande inom teknik för solenergi 

Det var första gången Huawei arrangerade Green Summit i Sverige och tanken är att plattformen ska växa till att bli en allt större arena för samarbeten. Planen är att arrangera motsvarande konferenser i Norge och Finland senare i år. 

– Den här typen av arena saknas i dag, så det var väldigt värdefullt. Här träffades myndigheter, politiker, näringsliv, innovatörer och entreprenörer – vi delade åsikter och erfarenheter och diskuterade de hinder som finns på ett öppet sätt. Jag fick flera nya insikter och är mycket nöjd, säger Christoffer Caesar, CEO på Soltech Energy Solutions. 

De flesta kanske förknippar Huawei med mobiltelefoner och nätverksutrusning, men företaget är också ett av världens ledande inom teknik för solenergi. Huawei driver redan i dag flera olika innovationsprojekt tillsammans med Soltech Energy Solutions. Bland annat har Soltech tagit hjälp av Huaweis lösning för batterilagring av energi på sin laddstation för Scanias ellastbilar. Laddplatsen ska minska de långa laddningstider som hittills bromsat en ökad användning av elektrifierade fordon.  

Öppnar för fler samarbeten

Under eventet presenterades dessutom Soltech Energy Solutions som Huaweis strategiska partner inom affärsområdet Digital Power. De två företagen har nyligen påbörjat ett ytterligare samarbete för att fortsätta driva utvecklingen inom solenergi och smarta energilösningar.

– Vi är imponerade över Huaweis höga innovationsnivå och kvalitén i deras produkter och lösningar. Med detta samarbete kan vi dra nytta av varandras styrkor och skapa ett ännu bättre erbjudande i den svenska solenergibranschen, säger Christoffer Caesar. 

Ytterligare några av Huaweis samarbeten i Norden är bland annat ett med det innovativa solcellsföretaget GruppSol, som bygger VillaZero – Sveriges första koldioxidneutrala villa. 

Med samarbetspartners har Huawei också utvecklat en innovativ AI-lösning för att i norska älvar sortera ut och stoppa invasionen av puckellax som utgör ett stort hot mot den lokala faunan. Förhoppningen är att Green Summit ska bidra till fler samarbeten.  

– Under dagen samlade vi många olika kompetenser och aktörer. Vi hoppas att det kan öppna upp för fler samverkans- och innovationsprojekt. Den kraften är avgörande för att skapa ett hållbart samhälle, säger Kenneth Fredriksen.

Mer från Huawei

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Huawei och ej en artikel av Dagens industri

Experterna: ”Gyllene tillfälle” – byt jobb och maxa lönen

Att byta jobb kan ge lönen ett rejält uppsving när inflationen gräver hål i plånboken. Men för att landa drömtjänsten krävs både ett lockande cv och vassa argument.

Två experter tipsar om hur du ska tänka kring jobbyte, lyfter fram det viktigaste men bortglömda cv-knepet och pekar ut vilka knappar det gäller att trycka på i lönediskussionen. 

”Vi kan konstatera att vi har den hetaste sommaren på arbetsmarknaden någonsin. Det är ett gyllene tillfälle”, säger rekryteringskonsulten Anna Arborelius.

Foto:Fredrik Sandberg/TT, LEIF R JANSSON / TT

Slutet på sommaren innebär högsäsong för jobbsökande. Semestern får många att ifrågasätta alltifrån övertidstimmar till pendlingsavstånd och lönenivå.

”Många funderar över hur man kan fortsätta ha det lika bra som på semestern och drömmer om en förändring. Jag tycker att man ska ta tillvara på den lusten och energin”, säger Rebecca Hallberg, som jobbar med rekryteringsmarknadsföring på TNG.

Rebecca Hallberg, TNG.
Rebecca Hallberg, TNG.Foto:Press

Förutsättningarna att lyckas är osedvanligt goda. Åtminstone enligt Manpowers arbetsmarknadsbarometer, som mäter om arbetsgivare förväntar sig ökad sysselsättning. 

”Vi kan konstatera att vi har den hetaste sommaren på arbetsmarknaden någonsin. Det är ett gyllene tillfälle att se sig om efter någonting nytt eftersom det är kandidatens marknad”, säger Anna Arborelius, rekryteringskonsult på Manpower.

Anna Arborelius, Manpower.
Anna Arborelius, Manpower.Foto:Press

Att byta jobb är dessutom ett effektivt sätt att höja sin lön. Ett påslag på 10 procent är inte ovanligt, vilket kan jämföras med 2,1 procent i snitt per år i reallöneökningar under perioden 1995 till 2021. 

I år kan jobbytet vara ett sätt att ducka den reallönesänkning som blir verklighet för många i och med den höga inflationen. Men Rebecca Hallberg avråder från att använda inflationen som argument för att maxa sin lön.

”Det blir ett ganska svagt argument för arbetsgivaren att ta emot, men däremot kan man hänvisa till lönestatistikstatistik som ju kan ha gått upp”, säger hon och får medhåll av Anna Arborelius:

”Alla ställs ju inför inflationen, så det blir inte så slagkraftigt”, säger hon.

Den som vill få upp lönen bör i stället fokusera på att lyfta fram prestation, kompetens och framtida potential, tycker de båda experterna. Arbetsgivare öppnar gärna plånboken för kandidater som är pålästa, visar att de förstår organisationens utmaningar och kan argumentera för att de kan bidra med en lösning.

”Ta reda på mer än det allmänna. Hur går det för bolaget, vad kan vara utmanande för branschen och marknaden framöver och vad kan du komma in med? Visa att du vill hjälpa bolaget framåt”, säger Anna Arborelius och rekommenderar att drämma till med ett relativt högt löneanspråk.  

”För att det ska bli någon form av förhandlingsläge så måste man ta i mer. Det brukar inte bli bra för att man kommer in på för låg nivå, varken för en själv eller för arbetsgivaren som då riskerar en anställd som snabbt går vidare. Så man ska ta i litegrann.”

För att komma så långt krävs dock ett lockande cv. Rebecca Hallberg tipsar om att se det som en trailer, som lyfter fram det viktigaste och sparar detaljerna till senare.

”Ett cv ska inte ge dig jobbet, det ska ge dig en intervju. Den som läser ska bli nyfiken på att veta mer”, säger hon.

Experterna är eniga om att det viktigaste knepet ofta är det som glöms bort: att anpassa det man lyfter fram till vad som efterfrågas i platsannonsen. Ett bra cv är dessutom luftigt och lättläst, med ett språk som går att förstå även utanför organisationen.

”Många krånglar till det, så att det blir plottrigt och är svårt att få ett grepp om kompetensprofilen. Nyckeln är att göra det lätt för rekryterare att orientera sig så att man tar sig igenom en första gallring ”, säger Rebecca Hallberg.

Samtidigt krävs ett ”spetsigt” cv för att sticka ut, tycker Anna Arborelius. En chef kan till exempel specificera hur stora organisationer den lett och lyfta fram tydliga resultat. 

”Att vara generell och tro att cv:t talar för sig själv är förlegat. Du måste paketera ditt cv och personliga brev så att du säljer in dig själv”, säger hon.

Men till lycka för alla som har jobbsökarångest finns en genväg som är tillåten: att länka till sin Linkedin i stället för att utforma ett cv och personligt brev på egen hand. Till skillnad från ett högst generellt personligt brev ses det inte som ett tecken på lathet.

”Nej absolut inte! I dag är det likvärdigt ett cv och kan till och med ge fördelar”, säger Rebecka Hallberg.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera