Annons

Nyhetssajten Kit slutar med journalistik

Nyhetssajten Kit upphör med sin journalistiska verksamhet, skriver Dagens Media.

"Vi har beslutat att ta bort ordet ‘journalistik’ från vår verksamhet, eftersom vi har gått över till att verka som en byrå i första hand”", skriver vd Linda Öhrn Lernström i ett mejl till Dagens Media.

Kit grundades 2015 med 50 miljoner kronor i startkapital från Bonnier. På ettårsdagen hade sajten 35 anställda och nådde dagligen 600 000 personer, enligt den dåvarande chefredaktören. Sedan dess har trafiken och antalet anställda minskat, skriver Breakit.

Kvar finns 14 anställda varav sex är redaktörer, enligt uppgifter till Dagens Media.

"För våra medarbetare har rollerna skiftat från att vara journalister till att vara innehållsproducenter och redaktörer", skriver Öhrn Lernström i mejlet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?