Annons

Nyemission i Cinnober

Cinnober, leverantör av börs- och clearingsystem som handlas på First North, avser genomföra en riktad nyemission av drygt 692.000 nya aktier, vilket tillför bolaget maximalt 180 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget meddelade efter börsstängning på onsdagen att det hade planer på en riktad emission.

Emissionen ska riktas till nya ägare, bland annat Nordea Fonder, Handelsbanken Fonder och Creades, samt den befintliga aktieägaren Swedbank Robur Ny Teknik, skriver bolaget.

Aktierna kommer att emitteras till en teckningskurs om 260 kronor per aktie.

Syftet med den planerade kapitalanskaffningen är att möjliggöra finansiering av den planerade expansionen och uppbyggnaden av bolagets "client clearing"-erbjudande.

Under förutsättning av att verksamheten utvecklas väl är avsikten sedan att detta dotterbolag ska delas ut till aktieägarna i Cinnober inom 24 månader, heter det vidare.

"Emissionen säkerställer att vi kan kommersialisera den möjlighet vi ser inom marknaden för realtidsteknik. Samtidigt kan vi glädjande konstatera att emissionen breddar vår ägarbas med flera högkvalitativa nya aktieägare" säger Veronica Augustsson, vd för Cinnober, enligt pressmeddelandet.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?