1515

Nya Zeeland: Vi är fria från corona

Nya Zeeland har inte längre några pågående fall av covid-19, skriver New Zealand Herald. Den sista coronasjuka personen i landet rapporteras vara en kvinna i 50-årsåldern i Auckland, men hon har nu alltså tillfrisknat.

Foto:Johan Nilsson/TT

Beskedet väger tungt då regeringen ska avgöra om landet är redo att trappa ner restriktionerna till det som kallas nivå ett.

Nivå ett innebär att livet mer eller mindre kan återgå till det normala i Nya Zeeland, förutom fortsatt hårda restriktioner gällande in- och utresor i landet.

”Att inte ha några aktiva fall för första gången sedan den 28 februari är ett viktigt mål, men som vi har sagt tidigare så är fortsatt vaksamhet mot covid-19 avgörande”, säger hälsoskyddsmyndighetens generaldirektör Ashley Bloomfield.

Det är 17 dagar sedan något nytt fall av covid-19 rapporterades från Nya Zeeland som enligt WHO totalt har haft 1 154 fall. 22 personer i landet har avlidit till följd av sjukdomen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?