Annons

Nya virusfall – 80.000 evakueras från turistort

80.000 personer, varav de flesta är lokala turister, ska evakueras från turiststaden Danang i Vietnam efter att tre personer testats positivt för coronaviruset, uppger landets regering.

Strandvillor i Danang.
Strandvillor i Danang.Foto:Hau Dinh

Evakueringen beräknas ta minst fyra dagar och ska genomföras med hjälp av runt 100 inrikesflygningar per dag. Vietnam är fortfarande stängt för utrikesturism men inrikesresorna har ökat sedan vietnamesiska medborgare passat på att boka flyg och boende till rabatterade priser.

Vietnam har infört strikta coronarestriktioner med ett utbrett testningsprogram och landet har endast haft 420 rapporterade fall av smitta och inga dödsfall. Efter de nya fallen i helgen, som inträffade i eller kring Danang, har landet återigen höjt sin beredskap.

Personerna som evakueras från Danang till andra delar av landet kommer att behöva sitta i hemkarantän i 14 dagar, enligt landets hälsodepartement.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?