1515

Nya villkor i Nordic Mines överenskommelse med Firesteel

Nordic Mines och amerikanska Firesteel har kommit överens om ändringar av den överenskommelse i form av en avsiktsförklaring som undertecknades den 7 juni avseende etablering av ett samriskbolag.

Firesteel kommer i ett senare skede att investera ytterligare pengar i samriskbolaget och erhålla en större ägarandel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I linje med tidigare information ska Firesteel först investera 18 miljoner kanadadollar och äga 51 procent av samriskbolaget Nordic Mines Marknad.

"Efter investeringen kommer Firesteel att förvärva ytterligare 9 procent genom att investera 4 miljoner kanadadollar vid en produktion av 5.000 uns guld. Firesteels ägande kommer då att vara 60 procent", uppges det.

Resterande ägarskap i Nordic Mines Marknad kommer att förvärvas till verkligt marknadsvärde när gruvan är åter i full produktion, heter det vidare.

I pressmeddelandet den 8 juni uppgavs att parterna avsåg teckna ett juridiskt bindande avtal senast den 25 juni.

Den uppdaterade överenskommelse som meddelades den 16 juni är i detta läge en avsiktsförklaring, uppger Torbjörn Bygden, ansvarig för investerarrelationer vid Nordic Mines, för Nyhetsbyrån Direkt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?