Nya vd:ar i Kinnevik-ägda GFG

Fransmannen och Amazonveteranen Romain Voog får efter knappt tre år lämna sin vd-befattning i Global Fashion Group (GFG), i och med att styrelseledamoten Christoph Barchewitz och Australienchefen Patrick Schmidt har utsetts till verkställande direktörer i den Kinnevik- och Rocket Internet-delägda nätmodehandlaren.

Det framgår av pressmeddelanden från Kinnevik KINV B -1,26% Dagens utveckling , Rocket Internet och GFG. Tillträde för de nya cheferna är den 1 februari.

Romain Voog, vars omfattande e-handelserfarenheter lyftes fram av Kinnevik när han utsågs till vd i april 2015 men vars namn inte ens nämns i onsdagens pressmeddelande från investeringsbolaget, kommer att kvarstå som vd till dess. Därefter fortsätter han inom GFG under en övergångsperiod.

Christoph Barchewitz är "investment director" på Kinnevik sedan 2014 och sitter i styrelsen för Global Fashion Group.

Patrick Schmidt har sedan 2013 varit vd på The Iconic, den australiska av GFG:s fem regionala verksamheter på främst tillväxtmarknader.

Utöver de nya vd:arna kommer Kinneviks nya vd Georgi Ganev att väljas in i styrelsen för GFG.

Under januari-september 2017 hade GFG nettointäkter på 767 miljoner euro (604) och gjorde en justerad rörelseförlust på 76,5 miljoner (103), motsvarande en rörelsemarginal på minus 10 procent (-17).

Kinnevik äger 35 procent av GFG. Innehavet värderas till 5 miljarder kronor och står därmed för cirka 6 procent av substansvärdet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?