1515
Annons

Nya vd:ar i Kinnevik-ägda GFG

Fransmannen och Amazonveteranen Romain Voog får efter knappt tre år lämna sin vd-befattning i Global Fashion Group (GFG), i och med att styrelseledamoten Christoph Barchewitz och Australienchefen Patrick Schmidt har utsetts till verkställande direktörer i den Kinnevik- och Rocket Internet-delägda nätmodehandlaren.

Det framgår av pressmeddelanden från Kinnevik KINV B +2,31% Dagens utveckling , Rocket Internet och GFG. Tillträde för de nya cheferna är den 1 februari.

Romain Voog, vars omfattande e-handelserfarenheter lyftes fram av Kinnevik när han utsågs till vd i april 2015 men vars namn inte ens nämns i onsdagens pressmeddelande från investeringsbolaget, kommer att kvarstå som vd till dess. Därefter fortsätter han inom GFG under en övergångsperiod.

Christoph Barchewitz är "investment director" på Kinnevik sedan 2014 och sitter i styrelsen för Global Fashion Group.

Patrick Schmidt har sedan 2013 varit vd på The Iconic, den australiska av GFG:s fem regionala verksamheter på främst tillväxtmarknader.

Utöver de nya vd:arna kommer Kinneviks nya vd Georgi Ganev att väljas in i styrelsen för GFG.

Under januari-september 2017 hade GFG nettointäkter på 767 miljoner euro (604) och gjorde en justerad rörelseförlust på 76,5 miljoner (103), motsvarande en rörelsemarginal på minus 10 procent (-17).

Kinnevik äger 35 procent av GFG. Innehavet värderas till 5 miljarder kronor och står därmed för cirka 6 procent av substansvärdet.

Usel jakt på brottsvinster – polisen kan ha hjälpt de kriminella

Polisen är hopplöst på efterkälken i jakten på de kriminellas tillgångar. Trots stora resurstillskott och vässade lagar har ledningen fortfarande inte fått fart på säkrandet av svarta pengar. Det visar en rapport från myndighetens egna revisorer, som varnar för att polisen av okunskap kan ha hjälpt de kriminella att tvätta brottsvinster.

Anders Thornberg, rikspolischef.
Anders Thornberg, rikspolischef.Foto:Jesper Frisk/Fredrik Sandberg/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera