Nya vd:n: Vikbar sänggavel den bästa souveniren

Veckans resenär är Karin Salegård, ny vd för Boomerang.

Foto:Pressbild
Karin Salegård är ny vd för Boomerang och gjorde sin senaste privatresa till Mexico.
Karin Salegård är ny vd för Boomerang och gjorde sin senaste privatresa till Mexico.

Den bästa resa jag gjort. 

”Familjens spontana bilsemester genom Europa 2018. Tanken var att vi skulle flyga till Italien och spendera våra semesterveckor i Umbrien, men min man stod inte ut med tanken att vara ifrån vår golden retriver Mette, så det blev till att ta bilen med Mette i bakluckan och köra hela vägen ner.”

Hit åker jag aldrig mer.

”Aix en Provence. Jag bodde där i sex månader för 20 år sedan och vissa platser får en härlig känsla som inte går att återuppleva.”

Mitt första resminne.

”Jag var fem år, mamma och pappa hade hittat vad som kom att bli en tradition varje sportlov under min uppväxt, STF Grövelsjön, Sveriges sydligaste fjällstation. På avresedagen bokade vi alltid samma rum till nästa år.”

Min senaste privatresa.

”Mexiko.”

Tre saker jag alltid packar ned.

”Pågående stickning eller broderi. Det är väldigt avkopplande med handarbete. Luft, alltid extra plats i väskan för oemotståndliga frestelser. Parfym, lätt lyx.”

Karin Salegårds senaste privatresa gick till Mexico.
Karin Salegårds senaste privatresa gick till Mexico.

Så reser jag hållbart/klimatsmart 

”Jag strävar efter att varje år bli lite bättre än föregående år på att resa klimatsmart. Till vardags är det så mycket enklare att hitta rätt klimatsmarta val.”

Mitt märkligaste reseminne. 

”Över nyårshelgen förra året hälsade vi på våra goda vänner i Nairobi. Strax efter hemkomst nåddes vi av nyheten om terroristattacken i Nairobi.”

Mitt dyraste reseminne.

”Som nyexaminerad student fick jag möjlighet att få följa med min bror på en resa till Indien. Med knappa studiemedel fick jag göra avkall på mycket för att spara ihop till resan, men det var det värt.”

Boomerangs vd drömmer om en resa till Tokyo.
Boomerangs vd drömmer om en resa till Tokyo.Foto:Benny Marty

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands 

”Jag har haft den mest fantastiska matupplevelse i Sverige och det är hos Frantzén på Klara Norra kyrkogata. Oslagbart!”

Något jag unnar mig som jag inte gör hemma.

”Jag unnar mig att äta ute och framför allt lägga tid på att hitta bra lokala restauranger.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 

”Tokyo.”

Min bästa souvenir.

”Det måste vara den vikbara sänggaveln i trä som jag köpte under min och min brors resa i Indien, Den passar inte alls in i sovrummet eller någonstans för den delen men jag älskar den och kommer alltid förvara den.”

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?