Annons

Nya vd:n stänger dörren för Ringhals – ”helt rätt beslut”

Vattenfalls finansdirektör Anna Borg har utsetts till ny koncernchef. I en intervju ger hon sin syn på det statliga kraftbolagets tuffa läge med nya miljardförluster. 

Och hon stänger bestämt dörren i den hårda striden om nedläggningarna av Ringhals 1 och 2.

In i strålkastarljuset. Anna Borg har varit större delen av karriären på statliga Vattenfall. Den 1 november tillträder hon som vd och koncernchef för Sveriges största kraftbolag.
In i strålkastarljuset. Anna Borg har varit större delen av karriären på statliga Vattenfall. Den 1 november tillträder hon som vd och koncernchef för Sveriges största kraftbolag.Foto:Jack Mikrut
Anna Borg presenterades som tillträdande vd för Vattenfall vid en pressträff. Beskedet lämnades av styrelseordföranden Lars G Nordström.
Anna Borg presenterades som tillträdande vd för Vattenfall vid en pressträff. Beskedet lämnades av styrelseordföranden Lars G Nordström.Foto:Jack Mikrut
Vattenfalls beslut att stänga och riva Ringhals 1 och 2 har utlöst politisk strid de senaste åren. Men tillträdande vd:n Anna Borg anser att beslutet är ”helt rätt” och avfärdar att ompröva stängningarna av de båda reaktorerna.
Vattenfalls beslut att stänga och riva Ringhals 1 och 2 har utlöst politisk strid de senaste åren. Men tillträdande vd:n Anna Borg anser att beslutet är ”helt rätt” och avfärdar att ompröva stängningarna av de båda reaktorerna.Foto:Björn Larsson Rosvall/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera