Annons

Nya uppgifter i SR: Ytterligare 138 miljoner försvunna i Allra

Fondbolaget Allra har fått ytterligare 138 miljoner kronor av pensionsspararnas pengar att försvinna. Det uppger nättjänsten Småspararguiden efter en ny granskning, enligt Sveriges Radio. Allra-vd:n Alexander Ernstberger skriver i ett mejl till Dagens industri att uppgifterna inte stämmer.

Allra
AllraBild:Jonas Ekströmer

Hittills har det handlat om 242 miljoner kronor som enligt Pensionsmyndigheten försvann ur Allra under 2012, via bolaget Oak Capital. Men under 2015 uppges nya miljoner ha försvunnit.

"Det vi ser är att Allra har gjort ytterligare affärer med spararnas pengar. Och den här gången är det via ett bolag på Malta som de har slussat pengar ned i sina egna fickor", säger Patrick Siegbahn, tidigare finansanalytiker som nu driver Småspararguiden till Sveriges Radio Ekot.

Under sin granskning har han spårat pengarna i fråga, och uppger att man i det här fallet inte har använt sig av några mellanhänder. Totalt handlar det därmed om över en halv miljard kronor som misstänks ha gått från spararna till Allras nyckelpersoner.

"Det försvinner stora pengar från spararna och det genereras mycket pengar hos ägarna på Malta. Vi ser att de här pengarna slussas vidare steg för steg in i de privata bolagen hos Allraföreträdarna", säger Patrick Siegbahn till SR.

Enligt Allras vd, Alexander Ernstberger, stämmer inte uppgifterna. I ett mejl till Di skriver han att det inte finns några belägg för påståendena i Sveriges Radio.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera