1515
Annons

Nya toppnivåer för Bitcoin – nosade på 50.000 dollar

På söndagen klättrade kryptovalutan bitcoin till nya toppnivåer. En kort stund handlades den digitala valutan för hela 49.716 dollar, vilket är rekord. 

Foto:Amanda Lindgren

Priset på bitcoin har fått en rejäl skjuts i veckan efter att det stod klart att elbilstillverkaren Tesla planerar för att göra det möjligt att betala för bolagets bilar med valutan. Bolaget har dessutom köpt bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar. 

För en vecka sedan låg priset på cirka 38.000 dollar. På söndagseftermiddagen låg det på 48.968 dollar, det vill säga 407.000 kronor, och tidigare under dagen handlades valuta för så mycket som 49.716 dollar. Så nära att spränga 50.000-dollarsgränsen har valutan aldrig tidigare varit. 

Tesla är dock inte det enda företag som omfamnat bitcoin i veckan. Enligt Reuters har BNY Mellon (vilket enligt Wall Street Journal är USA:s äldsta bank) i veckan meddelat att en ny avdelning på banken ska hjälpa kunderna att hantera bitcoin och andra digitala valutor. 

I fredags stod det även klart att Kanadas Ontario Securities Commission, det vill säga delstaten Ontarios motsvarighet till Finansinspektionen, godkänt en bitcoin-ETF. 

Flera medier, bland annat Reuters, skriver också att den amerikanska delstaten Miamis borgmästare, Francis Suarez, bett sina tjänstemän att analysera om det går att investera en del statliga medel i valutan. Han har också föreslagit att kommunanställda ska kunna välja om de vill ha hela eller delar av sin lön i bitcoin.

Viceroys grundare: SBB ska rasa ytterligare 50 procent

SBB har i år rasat på börsen och handlas nu i det intervall på 10-15 kronor som blankarfirman Viceroy Research kommunicerade när de inledde sin attack.

Nu uppdaterar Viceroys grundare Fraser Perring vad han anser att aktien är värd.

Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera