Annons

Nya tag för att privatisera Atens flygplats

Den grekiska staten kommer att dra igång en anbudsprocess som berör 30 procent av aktierna i Atens flygplats i mars 2017. Det skriver Ekathimerini med hänvisning till ett tilläggsförslag från landets borgenärer.

Staten kommer efter processen se sitt ägande minska från 55 procent till 25 procent. Privata aktörer kommer därefter äga återstående 75 procent.

Ägarstrukturen idag är följande:

- Grekiska staten äger 25 procent
- Statliga privatiseringsfonden TAIPED äger 30 procent
- AviAlliance och AviAlliance Capital äger 40 procent. Båda tillhör kanadensiska Public Sector Pension Investment Board, PSP Investments.
- Familjen Dimitris Copelouzos äger 5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?