Annons

Nya studieresultat: Remdesivir hjälpte främst friskare covid-19-patienter

Gileads läkemedel remdesivir, som godkänts för behandling av covid-19, har främst hjälpt patienter som inte varit beroende av respiratorer eller hjärt-lungmaskin (ECMO), enligt nya slutsatser från den studie som fick läkemedlet att godkännas. Det rapporterar Bloomberg.

Foto:David Paul Morris

Remdesivir, som ursprungligen togs fram för att behandla ebola-smitta, har visat sig hjälpa patienter att tillfriskna snabbare, vilket har spridit optimism på börsen. 

Enligt en studie som tidigare presenterats i New England Journal of Medicine kunde de patienter som behandlades med läkemedlet återhämta sig och få komma hem efter 11 dagar, jämfört med 15 dagar för de som behandlades med en placebo. Det fanns även tecken på att dödligheten minskade, men skillnaden var inte statistisk signifikant och kan således ha berott på slumpen.

Efter att studien presenterats beslutade den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att remdesivir får användas inom sjukvården i USA under det rådande nödläget trots att det inte formellt har godkänts som läkemedel.

Den enda grupp som klarade sig signifikant bättre med remdesivir var de som var tillräckligt sjuka för att behöva behandling med syrgas, men inte så pass sjuka att de behövde en respirator eller hjärt-lungmaskin. Det kan i sin tur få stor påverkan i behandlingen av covid-19 eftersom läkemedlet ges intravenöst på sjukhus, samtidigt som patienter med symtom uppmanas stanna hemma så länge det är möjligt.

Det är ännu för tidigt att dra samtliga slutsatser, men några saker är säkra. Remdesivir kommer inte att vara lösningen på coronapandemin men kan bli första byggstenen i kampen mot coronaviruset, vilket Di:s Johan Wendel tidigare konstaterat.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?