ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nya stjärnor till Dagens industri

  • Linnea Jonjons. Foto: Jesper Frisk
  • Anna Ryott.
  • Maria Phillips. Foto: jack Mikrut

Dagens industri gör en storsatsning på sina digitala kanaler och rekryterar Metros redaktionschef Linnea Jonjons som ansvarig för redaktionell utveckling och Maria Phillips som ny reporter. 

Samtidigt förstärks Di:s styrelse med Anna Ryott.

Dagens industri är mitt inne i en digital transformation där antalet nya betalande prenumeranter ökar kraftigt. Under fjolåret gjorde Di en stor investering i digitalt innehåll genom att rekrytera ett tiotal reportrar för att vässa såväl marknadsbevakningen som den rådgivande journalistiken. 

Nu fortsätter offensiven med rekryteringen av Metros redaktionschef Linnea Jonjons som blir ansvarig för redaktionell utveckling på Di. Tillsammans med en rad andra nyinrättade utvecklingstjänster på redaktionen och Di:s produktutvecklingsteam kommer hon att leda arbetet med att säkerställa att Di erbjuder de allra bästa digitala produkterna och tjänsterna till sina användare och prenumeranter. 

Under året kommer Di att både byta teknisk plattform samt göra en större redesign för att maximera den digitala användarupplevelsen med snabbare och snyggare sajt och app.

”Det ska bli oerhört spännande och roligt att vara med och utveckla digitala idéer, bygga nya koncept och driva digital utveckling tillsammans med alla i organisationen. Jag är imponerad över den bredd, inom både utbud och kompetens, som finns på Di”, säger Linnea Jonjons som börjar på Di den 1 september.

På Metro har hon haft huvudansvaret för tidningens digitala utveckling samt även drivit arbetet med Viralgranskaren, en tjänst som belönades med Stora Journalistpriset som Årets förnyare 2014.

För att säkerställa att Di även framöver har det allra vassaste innehållet vad gäller ekonomijournalistik anställs också Maria Phillips som reporter. Hon blir en del av Di:s livegrupp som punktbevakar allt som händer på marknaderna. 

Även på styrelsenivå sker en förstärkning när Anna Ryott, i dag arbetande styrelseledamot i riskkapitalbolaget Summa Equity, ansluter till Di-gruppens styrelse. Hon är ursprungligen ekonom och konsult på McKinsey och har tidigare arbetat bland annat som generalsekreterare för SOS Barnbyar, vd för Swedfund och chef för reklambyrån Storåkers McCann. 

I dag är Anna Ryott också styrelseledamot i Axel Johnson, Löfbergs, Cake, Norrsken Foundation och SDG Impact samtidigt som hon är med och leder Hållbara samtal i Dagens industri.

”Det är inspirerande att ta plats i Dagens industris styrelse. Jag ser fram emot att tillsammans få bidra till bolagets fortsatta utveckling och att hitta nya hållbart lönsamma affärsmöjligheter. Di:s organisation är både progressiv och nytänkande framför allt med arbetet inom ett hållbart näringsliv”, säger Anna Ryott.

”Det är fantastiskt roligt med den medvind vi har på Di just nu trots en tuff marknad. Genom de här tre nyckelrekryteringarna är jag övertygad att om att vi kommer att kunna vässa oss ytterligare i att leverera ökat värde till våra användare och kunder. Anna Ryotts bakgrund och nuvarande verksamhet är också som klippt och skuren för förstärka vårt styrelsearbete på Dagens industri”, säger Peter Fellman, chefredaktör och affärsansvarig för Dagens industri.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer