ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Oron på bostadsmarknaden

Nya siffror: Bred prisuppgång 2017

Priserna på bostadsrätter steg i alla län utom två under 2017, enligt statistik från Booli. Villapriserna steg i alla län utom ett.

"Tvärtemot alla rubriker om att 'bostadsrättspriserna rasar på bred front' visar vår statistik att priserna på lägenheter gått upp på årsbasis i alla län utom två", säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar.

De två län där avslutspriserna på bostadsrätter sjönk var Örebro, minus 3 procent, och Västerbotten, minus 2 procent.

Mest steg priserna i Blekinge län, 26 procent, och i Gotlands län, 21 procent. Booli noterar att den största procentuella utvecklingen återfinns i små län utanför storstadsregionerna.

Villapriserna steg i alla län utom i Uppsala, där de var oförändrade. I Kalmar och Blekinge län steg villapriserna mest, 18 procent.

I Stockholms län ökade priset på bostadsrätter med 6 procent under 2017 medan villapriserna steg 1 procent.

Booli konstaterar också att det i nästan alla län har det även gått snabbare att sälja sin villa under 2017 jämfört med både 2015 och 2016, mätt som antal dagar bostadsannonser legat ute.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer