ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Nya rykten: ABB nära köp av GE-verksamhet

  • Foto: TT.

Verkstadsbolaget ABB sägs vara nära ett köp av GE:s Industrial Solution-enhet för 2,5 till 3 miljarder dollar. Det motsvarar ungefär 19,9-23,8 miljarder svenska kronor.

Det skriver Bloomberg News med hänvisning till källor.

GE Industrial Solutions betecknas av Bloomberg som en av GE:s mindre och mindre glamourösa divisioner, och säljer låg- och mellanspänningsprodukter, exempelvis säkringar och ställverk. Antalet anställda uppgår enligt hemsidan till 13.500.

GE har haft Industrial Solutions på säljlistan sedan december i fjol, och enligt Bloomberg är ABB-köpet avslutningen på en månadslång budrunda. I augusti i år rapporterade Reuters att ABB och GE då hade återupptagit tidigare avbrutna samtal om affären.

I samband med att ABB i april aviserade sitt senaste större förvärv, det österrikiska automationsföretaget B&R, uteslöt vd Ulrich Spiesshofer inte fler förvärv, men sade samtidigt att det inte fanns några "måste ha"-objekt i stil med B&R.

I början av maj sade vd:n sedan i en Bloombergintervju att ABB ville förvärva inom kraftnät:

"På kraftnätssidan har vi möjligheter att göra mer, särskilt vad gäller konstruktion, mjukvara och design av kraftnäten", sade han.

Det har tidigare rapporterats om att ABB och GE diskuterat en affär. Parterna verkar dock ha haft svårt att komma överens om priset. Men i slutet av sommaren uppgavs ABB och GE ha återupptagit samtalen efter att GE sänkt prislappen.

Tyck till