1515
Annons

Nya restriktioner i USA – var femte tvingas stanna inne

En av fem invånare i USA kommer att tvingas stanna hemma framöver, då flera delstater och städer inför restriktioner, rapporterar The New York Times.

Saneringsarbetare anländer till en byggarbetsplats på Manhattan.
Saneringsarbetare anländer till en byggarbetsplats på Manhattan.Foto:Mary Altaffer/TT

Sedan i fredags råder utegångsförbud för Kaliforniens nära 40 miljoner invånare.

På fredagseftermiddagen, lokal tid, meddelade New York-guvernören Andrew Cuomo att utomhusaktiviteter kraftigt begränsas i delstaten från och med söndag. Bara samhällsnödvändiga företag – som exempelvis mataffärer, apotek, infrastrukturleverantörer och vårdinrättningar – får låta sina medarbetare ta sig till arbetet, alla andra ska jobba hemma om det går, eller inte alls. Invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och borta från andra människor i så stor utsträckning som möjligt.

”Det här är inte bara användbara tips”, säger Cuomo vid en presskonferens.

”Det här är rättsligt bindande bestämmelser, de kommer att drivas igenom. Alla företag som inte efterlever kraven kommer att bötfällas och stängas. Dina handlingar kan påverka min hälsa, det är där vi är nu.”

Liknande regler har aviserats i flera städer och delstater i USA, bland annat i Connecticut, New Jersey och Illinois.

Under fredagen, lokal tid, meddelades också att en av USA:s vicepresident Mike Pences medarbetare har smittats med coronaviruset. Varken president Donald Trump eller Pence har varit i kontakt med den smittade personen, säger vicepresidentens talesperson i ett uttalande, enligt amerikanska medier.

”Ytterligare kontaktspårning genomförs enligt (smittskyddsmyndigheten) CDC:s riktlinjer”, heter det i uttalandet.

Pence leder den arbetsgrupp i Vita huset som bildades för att hantera pandemin.

Över 18.000 personer har smittats med coronaviruset i USA, rapporterar CNN.


Innehåll från FinsharkAnnons

Uppstickaren som hajar open banking

Open banking har öppnat för helt nya möjligheter att ta betalt utan kostsamma mellanhänder. Intresset för direktbetalningar växer lavinartat, och med en smart, säker och prisvärd lösning kan Finshark konkurrera med de stora drakarna.  

Tilltron till tekniken ökar. Fler och fler branscher får upp ögonen för möjligheterna. Banker och storbolag vill ha en del av marknaden. Många faktorer samverkar till att utvecklingen inom open banking går oerhört fort just nu, och mitt i hypen finns det snabbväxande svenska fintechbolaget Finshark.

– Samhället är fortfarande bara i startgroparna och open banking kommer att fortsätta växa, både för att det pushas från lagstiftarens håll och för att tekniken är mycket mognare och stabilare jämfört med för bara ett år sedan, säger Adnan Sporo, vd och grundare av Finshark.

Finshark utvecklar dataprodukter och betalningslösningar och de representerar en ny generation inom lösningar för direktbetalning från konto till konto. Jämfört med den första generationens open banking-företag så är Finsharks innovativa lösningar snabbare, billigare och säkrare. De underlättar både för den som ska betala och för den som ska ha betalt. 

– Vi erbjuder helt enkelt en bättre teknisk lösning än våra konkurrenter, säger Adnan Sporo.

Tar bort alla mellanhänder

Att ta betalt kan vara en dyr affär. I en traditionell betalningsprocess, oavsett om den sker via kort, swish eller en buy now pay later-lösning, så är det många som ska ha betalt. Det är något som försvinner med open banking. 

– Finsharks drivkraft är att ta bort mellanhänder, föråldrad teknik och föråldrade ramar. Vi tar bort alla extra lager av kostnader och komplexitet genom att flytta pengar direkt mellan konsumentens och handlarens konton, säger Adnan Sporo.

Till skillnad från många andra open banking-lösningar så nöjer sig dock inte Finshark med att bara flytta pengar från a till b. I deras system analyseras också transaktionen i realtid för att upptäcka eventuella riskbeteenden.

– Hittills har våra konkurrenter enbart fokuserat på att flytta pengar utan att bry sig om var de kommer från, om det finns risk för penningtvätt, terroristfinansiering eller något sådant. Att vi analyserar kontot i realtid är betydligt säkrare och helt i linje med Finansinspektionens AML-krav, säger Adnan Sporo.

Framtiden ser ljus ut för Finshark. Som ett av de mest innovativa företagen inom open banking har företaget högt ställda mål, men Adnan Sporo tvivlar inte på att de kommer att nå dem:

– Inom två-tre år är vårt mål att vara den ledande europeiska aktören inom open banking!

Om Finshark:

Finshark grundades 2019 och har snabbt utvecklats till en av de mest innovativa spelarna inom open banking. Alla som är intresserade av nästa generations betalnings- och datalösningar kan kontakta dem via sales@finshark.io.

finshark.io 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Finshark och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?