ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Nya rekordnivåer på Wall Street

Amerikanska börser handlades upp på fredagen och stängde på nya rekordnivåer efter att senaten på torsdagen godkänt en budgetresolution för 2018 som kan bana väg för skattereformer.

 

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,7 procent till 23.327. Det bredare S&P 500 klättrade 0,5 procent till 2.575 och det tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,4 procent till på 6.629.

"Det är självklart positivt och har bidragit till sentimentet", sade Terry Sandven, chefaktiestrateg vid US Bank Wealth Management, till Reuters om framstegen för skatteplanen.

"All lagstiftning som bidrar till ekonomisk tillväxt kommer självklart bidra inte bara till sentimentet men sannolikt också företagsvinster", sade han.

Finanssektorn lyftes av nyheten och steg 1,2 procent, och var därmed starkaste sektorn i S&P 500. Bland enskilda aktier stod Wells Fargo och Bank of America ut, båda steg omkring 2,2 procent.

Förutom skattereformen riktades stort intresse åt GE som rapporterade ett resultat för tredje kvartalet som var långt ifrån analytikernas förväntningar. Aktien sjönk initialt och var ned 6 procent vid öppningen, för att sedan hämta igen hela tappet och stänga 1 procent högre.

Bolagets vd John Flannery, som tillträdde i augusti, kallade resultatet för "fullständigt oacceptabelt" och lovade stora förändringar framöver.

Konsumentvarugruppen Procter & Gamble redovisade ett resultat per aktie som kom in i linje med förväntningarna. Aktien straffas av marknaden efter att utvecklingen inom skönhetsvård, baby- och familjeartiklar ansetts svagare än väntat och backade 3,7 procent.

Celgene backade 10,8 procent efter att ha meddelat att man avbryter studien för en kandidat mot Crohns sjukdom.

Skobolaget Skechers steg 41,5 procent efter att ha rapporterat högre marginaler och stark internationell tillväxt.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen steg 7 punkter till 2,38 procent.

Tyck till