Annons

Nya projekt för Skanska i Finland och USA

Skanska investerar cirka 430 miljoner kronor i ett nytt kontorsprojekt i Helsingfors, Finland, med en total uthyrningsbar yta om 12.000 kvadratmeter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggkontraktet är värt cirka 310 miljoner, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Finland för det tredje kvartalet 2016.

Byggnationen av kontorsprojektet kommer att påbörjas omedelbart och byggnaden kommer att färdigställas under våren 2019.

Skanska har även tecknat avtal med University of Virginia om att renovera och bygga ut det existerande Universitetssjukhuset i Virginia, USA. Kontraktet är värt cirka 350 miljoner konor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska USA Building i det tredje kvartalet 2016.

Kontraktet omfattar förberedande arbeten, uppdatering och renovering av bland annat el och vatten samt stomsystem. Utbyggnaden och renoveringen är uppdelad i flera faser och hela sjukhusprojektet planeras vara genomfört i december 2020.

Arbetet inleddes i juni 2015 och denna fas av projektet beräknas vara slutförd i september 2017.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera