ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nya projekt för Skanska i Finland och USA

Skanska investerar cirka 430 miljoner kronor i ett nytt kontorsprojekt i Helsingfors, Finland, med en total uthyrningsbar yta om 12.000 kvadratmeter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Byggkontraktet är värt cirka 310 miljoner, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Finland för det tredje kvartalet 2016.

Byggnationen av kontorsprojektet kommer att påbörjas omedelbart och byggnaden kommer att färdigställas under våren 2019.

Skanska har även tecknat avtal med University of Virginia om att renovera och bygga ut det existerande Universitetssjukhuset i Virginia, USA. Kontraktet är värt cirka 350 miljoner konor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska USA Building i det tredje kvartalet 2016.

Kontraktet omfattar förberedande arbeten, uppdatering och renovering av bland annat el och vatten samt stomsystem. Utbyggnaden och renoveringen är uppdelad i flera faser och hela sjukhusprojektet planeras vara genomfört i december 2020.

Arbetet inleddes i juni 2015 och denna fas av projektet beräknas vara slutförd i september 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer