Annons

Nya mörka tyska moln – exporten faller mer än väntat

Tysklands handelsbalans visade ett överskott på 16,2 miljarder euro i augusti, ner från 21,6 miljarder föregående månad.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel.
Tysklands förbundskansler Angela Merkel.Foto:Michael Sohn

Väntat var ett överskott på 18,8 miljarder euro enligt Bloomberg News prognosenkät. 

Exporten sjönk 1,8 procent och importen steg 0,5 procent, jämfört med föregående månad. Väntat var en minskning med 1,0 respektive en uppgång med 0,5 procent. 

Bytesbalansen uppvisade ett överskott på 16,9 miljarder euro i augusti. Föregående månad hade Tyskland ett bytesbalansöverskott på reviderade 21,3 miljarder euro (22,1).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?