ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Här är Johan Dennelinds nya jobb

  • Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

Telias avgående vd Johan Dennelind har fått ett nytt jobb. I Mellanöstern.

Tidningen Gulf News skriver att Johan Dennelind ska ta över som vd för teleoperatören Du i Förenade Arabemiraten.

Det är betydligt mindre bolag som Johan Dennelind nu ska styra över. Den Dubaibaserade teleoperatören omsatte i fjol motsvarande 35 miljarder kronor och gjorde en vinst på 4,5 miljarder kronor. Telia omsatte 2018 närmare 84 miljarder kronor.

I styrelsen för Du sitter bland andra Kaj-Erik Relander som lämnade jobbet som vd för finländska teleoperatören Sonera 2001, ett år innan bolaget slogs ihop med Telia.

Johan Dennelind meddelade i augusti att han lämnar som vd och koncernchef för Telia. Han har innehaft rollen som vd och koncernchef sedan första september 2013.

I samband med avgångsbeskedet sade han till Di:

”Efter att vi levererat vårt resultat i juli har jag haft semester och då har jag känt att beslutet mognat fram. Jag har haft en diskussion med ordförande som ledde fram till att jag i helgen bestämde mig för att säga upp mig.”

Den 11 september meddelade Telia att de hade utsett Christian Luiga till tillförordnad koncernchef och vd med start dagen efter.

Di söker Johan Dennelind för en kommentar.

Läs mer: Att han lämnar i det här läget är mycket märkligt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer