Annons

Nya Galaxy S8 hackad med Samsungskrivare

En tysk hackargrupp säger sig hur lätt som helst ha hackat ögonläsaren i Samsungs nya flaggskeppsmobil Galaxy S8. Den sydkoreanska elektronikjätten utreder nu frågan.

Tyska Chaos Computer Club (CCC) sprider på nätet en video där man låser upp en Galaxy S8 med hjälp av en utskriven bild av ett öga, kompletterad med en kontaktlins för att simulera ögats krökta yta.

"Ironiskt nog fick vi bäst resultat med laserskrivare tillverkade av Samsung", säger CCC-talesmannen Dirk Engling enligt AFP.

En taleskvinna för Samsung säger enligt nyhetsbyrån att man tittar på påståendena.

Galaxy S8 ses som Samsungs stora hopp i kampen mot Apples Iphone efter katastrofen med Note 7, en apparat som fick dras in efter farliga batteriproblem förra året.

CCC har tidigare hackat även Iphone, när Apple i och med modellen 5S stoltserade med en fingeravtryckssensor. Enligt CCC är även fortsättningsvis koder det bästa sättet att låsa mobiler, plattor och datorer – avläsning av kroppsdelar är fortfarande för osäker, tycker hackargruppen.

Apple har i flera år satsat på fingeravtryckssensorer, men ännu inte ögonläsare. Det ryktas att en så kallad irisskanner ska introduceras i Iphone 8, som väntas i höst.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera