Hoppa till innehållet

Annons

Nya energistöd lyfter balkongbolaget på börsen: ”En smash-hit för oss”

Växjöbaserade Balco, verksamt inom inglasade balkonger, går starkt på Stockholmsbörsen och har varit i blickfånget på investmentbanker den senaste tiden. Två nya energieffektiviseringsstöd skruvar upp förväntningarna ytterligare på aktiemarknaden.

”En smash-hit för oss”, säger vd och koncernchef Kenneth Lundahl.

Kenneth Lundahl, vd och koncernchef på Balco.
Kenneth Lundahl, vd och koncernchef på Balco.Foto:Pressbild

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från NetnodAnnons

Ny standard för att överföra tid minimerar säkerhetsrisker

Energi, media och finansbranschen har alla en sak gemensamt, de är beroende av exakt och pålitlig tid. Men den traditionella tiden via GPS är sårbar enligt Post- och Telestyrelsen (PTS). Uppdraget att etablera en ny standard för överföring av tid i Sverige gick till Netnod som nu tagit fram en ny standard som drivs av en handfull atomklockor strategiskt placerade runt om i landet.

Den snabba digitaliseringen och globaliseringen som skett i vårt samhälle kommer med många fördelar. Samtidigt medför det nya säkerhetsrisker som måste beaktas, och för myndigheter och företag är en exakt tidsangivelse viktigt att säkra.  

– Att få tiden via GPS är inte längre pålitligt nog för många företag. Ukraina kriget har drivit på den här frågan och visat att den standard som många svenska myndigheter och företag har använt sig av upp till nu kan medföra stora risker. För att säkra tidsangivelser ville Post & Telestyrelsen etablera en ny standard för överföring av tid i Sverige. Uppdraget gick till oss på Netnod och den nya standarden minimerar säkerhetsriskerna för svenska bolag, säger Christian Lindholm, Senior Product Manager.

Viktigt att säkra exakt tidsangivelse

Angrepp på satelliter som stör tidsangivelserna kan idag medföra svåra och kostbara driftstörningar för många svenska bolag och myndigheter och deras kunder. För finanssektorn kan det exempelvis även medföra brott mot Mifid 2, för energisektorn kan övervakning och felsökning försvåras, för mobiloperatörerna att de inte kan säkerställa mobiluppkoppling och för media att ljud och bild inte synkar. 

– Men det handlar också om att göra Sverige oberoende av externa aktörer för leverans av tid. Med tid som levereras via robust och säker infrastruktur från lokala atomur är Sverige oberoende av möjliga disruptiva världshändelser, menar Christian Lindholm.  

Nya standarden drivs av atomklockor i Sverige

Netnod, som ägs av en stiftelse, drivs i syfte att leverera tjänster som säkerställer ett robust och fungerande internet. Netnod ses som en neutral part inom området internets infrastruktur och härstammar från en stiftelse med över 25 års historik av att utveckla och erbjuda tjänster runt internets infrastruktur. Den nya standarden för exakt tidsangivelse som Netnod har tagit fram drivs via ett flertal atomklockor som är strategiskt placerade i landet och hämtas upp via fibrer. Om du är samlokaliserad på någon av Netnod:s Time Direct-platser kan du lätt ansluta till tjänsten

– Anslut helt enkelt till vår tidstjänst direkt över en korskoppling så börjar du få den mest exakta och robusta tidstjänsten i Sverige. Om du är en Netnod IX-kund kan du ansluta via din befintliga IX-port vilket gör detta ännu mer kostnadseffektivt och snabbt att installera. Vi är stolta över att kunna fortsätta vara drivande i frågor kring internets infrastruktur och skapa förutsättningar för en ökad cybersäkerhet, avslutar Christian Lindholm. 

Om Netnod

Netnod är en neutral och oberoende organisation som arbetar för ett stabilt och säkert internet. Vi tillhandahåller stöd för kritisk infrastruktur, allt från sammankopplingstjänster och Internetutbyten till DNS-tjänster, drift av rotserver och tid- och frekvenstjänster. Etablerat 1996 och ägs till fullo av den ideella stiftelsen TU -stiftelsen (Stiftelsen för Telematikens utveckling). 

Mer information finns på Netnod 

 

Mer från Netnod

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Netnod och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera