Annons

Nya bud när sonen kom in i företaget

Efter tio år som franchisetagare i budbranschen startade Mikael Malm sin egen firma. Erfarenheterna har hjälpt Budxpress i Eskilstuna att rivstarta sin omsättning – och undvika fallgroparna.

SON OCH FAR. Mattias Malm och Mikael Malm.
SON OCH FAR. Mattias Malm och Mikael Malm.Foto:Budxpress

Mikael Malm hade länge arbetat i budbranschen, varav de sista tio åren som franchisetagare, när han bestämde sig för att starta sin egen budfirma 2012.

”Erfarenheten gjorde att jag kunde plocka med mig godbitarna. Felen jag tidigare gjort hade jag lärt mig av, vilket gjorde att jag kunde göra rätt direkt i mitt egna bolag”, säger vd:n och grundaren Mikael Malm.

Men det är bara en av anledningarna till företagets snabba tillväxt. En annan uppger han är sonen Mattias Malm, som sedan några månader tillbaka är platschef, och hans ambitioner att fortsätta tillväxtresan och utveckla bolagets konkurrenskraft.

”Mattias har gjort att vi vågar ta ett mer rimligt pris för våra tjänster. I budbranschen är det priset på transporterna som är den största konkurrensen mellan aktörerna och när jag tidigare tänkt ’billigt och bra’ har han vågat tänka ’flexibilitet’.”

En tanke som visat sig framgångsrik när kundernas tillit till Budxpress växte.

”Vi har alltid varit anpassningsbara och lyhörda mot våra kunder. Under lång tid tackade vi ja till alla förfrågningar och så löste vi det tillsammans internt, även om det ibland var svårt”, skrattar Mikael Malm.

Flexibiliteten har nu blivit företagets signum. Som en mindre budfirma är det aldrig långdraget att genomföra en förändring. När bolaget upplevde att fler potentiella kunder efterfrågade åkeritjänster, löste Budxpress det också.

”Det började med att vi kontaktade stora speditörer som Postnord, DHL och Schenker och erbjöd oss att köra det de inte hann få ut i tid redan samma dag. Nu är åkeriverksamheten på god väg att bli lika stor som buddelen.”

Och även om tillväxten framöver ser ut att plana ut något, ser Mikael Malm en stor tillgång i sonens ambitioner.

”Jag som är lite äldre har lätt att vara nöjd med det jag har. Men han är inställd på att utvidga. Han har ett otroligt driv som tar oss framåt.”

Läs mer: Alla Gaseller i Södermanlands län


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?