1515
Annons

Nya åtgärder för att kyla Pekings bomarknad

Fastighetsmarknaden i Peking är bland de hetaste i Kina. Pekings kommunala kommitté meddelar nu att flera lokala åtgärder kommer vidtas för att stabilisera huspriserna nästa år, rapporterar Reuters.

Spekulanter har drivit upp priserna på fastigheter i Kinas huvudstad med sociala spänningar som följd. I november hade priserna på nya hus stigit med i genomsnitt 26,4 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

I slutet på september meddelade landets regering att större kontantinsatser skulle krävas vid köp av fastigheter, vilket har lett till en minskad prisökningstakt under oktober och november.

Flera andra kinesiska städer, såsom Tianjin, Shanghai, Guangzhou och Shenzen har tidigare vidtagit lokala åtgärder för att minska spekulationen på bomarknaden, som drivs av lättillgängliga krediter

Kinas regering meddelade tidigare under månaden att landet under 2017 kommer införa strikta regler för krediter som används för spekulativa köp av fastigheter.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?