1515

Ny vd för Evolution Gaming

Evolution Gamings nuvarande styrelseordförande Joel Citron har valt att avgå som ordförande men kommer att kvarstå som ledamot i styrelsen. Vd Jens von Bahr har valts till ny arbetande styrelseordförande fram till nästa bolagsstämma. I samband med detta övertar Martin Carlesund rollen som vd för spelbolaget och Johan Nordström anställs som vd för den operativa verksamheten.

Det framgår av ett pressmeddelande från spelbolaget.

"Som ett resultat av vad vi åstadkommit har jag beslutat att avgå som ordförande då jag är övertygad om att bolaget behöver en arbetande styrelseordförande för att möta kommande utmaningar", säger bland annat Joel Citron.

Jens von Bahr kommenterar:

"Sedan börsnoteringen har jag och Martin tillsammans fokuserat på att skapa en organisation som kan ta Evolution till nästa nivå. Den har vi nu, och Martin är med sina ledaregenskaper rätt person att leda den - vilket han bevisat under sin tid som VD för Evolutions operativa verksamhet. I rollen som arbetande styrelseordförande kommer jag själv kunna ha fullt fokus på att vidareutveckla vår framgångsrika tillväxtstrategi. Bland annat ser jag att vi kommer lägga mer tid på att titta på potentiella förvärv och strategiska samarbeten framöver".

Jens von Bahr är grundare och vd i Evolution Gaming sedan 2006.

Martin Carlesund är vd för Evolution Malta sedan juni 2015.

Johan Nordström kommer närmast från rollen som President Asia hos EF Education First.


Innehåll från CenovaAnnons

Lång erfarenhet av medicinteknik – satsar nu på läkemedel

I snart 50 år har Cenova i rollen som kontraktstillverkare tillverkat och förpackat framförallt medicintekniska produkter. Tillverkningen har fokuserats på medicinteknik men omfattar även angränsade produktkategorier med liknande krav på spårbarhet, renhet och sterilitet. Produkter som till exempel används inom läkemedels- eller livsmedelsindustrin där krav på renhet är betydande.

På senare år har dock efterfrågan och intresset från marknaden visat en tydlig trend. Medicintekniska produkter som inkluderar läkemedel efterfrågas oftare. Med anledning av detta är det nu dags att skriva ett nytt kapitel i Cenovas långa historia.

* Det är en tydlig trend på marknaden. Kombinationsprodukter verkar bli allt vanligare och efterfrågan på att lägga all tillverkning och packning på ett och samma ställe ökar. Vi är ju redan vana av att ta helhetsansvar inom medicinteknisk tillverkning, där vi hanterar hela flödet från inköp till sterilisering. Det ska bli fantastiskt kul att ta steget in mot läkemedel och applicera det vi är bra på även där, säger Johannes Kask, marknadschef på Cenova.

Arbetet med att komplettera verksamheten med det nya affärsområdet har pågått en tid och startade med en GAP-analys mot befintlig verksamhet. Skillnaderna kan anses både små och stora och balansen att göra vad som krävs men att inte påverka befintliga processer och rutiner i för stor utsträckning är extremt viktig.

* Steget kan bedömas som stort, men med flera stora kunder inom läkemedelstillverkning har vi i decennier påvisat vår förmåga att leva upp till de förväntningar som krävs i den typen av tillverkning. Det ger en stor trygghet i att vi kommer att klara av resan på bästa tänkbara sätt, fortsätter Johannes.

Fakta om Cenova
Grundades:
1972
Personalstyrka: 120
Omsättning: 130 miljoner 2020
Kärnprocesser: Renrumstillverkning i form av Formsprutning, Vakuumformning, Montering, Svetsning, Limning, Förpackning samt de efterföljande processerna Packning och Sterilisering.
Cenova arbetar med allt från små innovationsbolag och startups till multinationella läkemedelskoncerner. Ingen kund är för liten eller för stor för Cenova.

Besök oss för mer information 

Mer från Cenova

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cenova och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?