1515

Ny undersökning: Unga män lägger mest pengar på shopping

Unga män shoppar för större belopp än unga kvinnor, visar en undersökning.

”Det kan handla om ett generationsskifte”, säger Jennie Gerum, marknadschef på Voyado.

Foto:Mostphotos

Unga män sticker ut i en analys av köpmönster. De omsätter 44 procent mer i handeln per capita jämfört med unga kvinnor.

De handlar mer sällan men köper också för en större summa vid varje köptillfälle, snittkvittot ligger 36 procent över genomsnittet.

Det här visar en undersökning från företaget Voyado, som tillhandahåller en plattform genom vilken många stora svenska detaljhandelsföretag hanterar sina kundklubbar. 

Voyado har analyserat data från kundklubbar med totalt fem miljoner medlemmar. Resultatet har viktats så att en viss typ av butiker inte får mer genomslag.

”Det kan handla om ett generationsskifte”, säger Jennie Gerum, marknadschef på Voyado, om de unga männens shoppingvanor.

Totalt sett handlar dock äldre personer för mer pengar. Men även när man slår ihop alla grupper handlar män för mer än kvinnor. Mönstret att män handlar mer sällan men för större summor återkommer. Skillnaden i den totala omsättningen är dock inte lika stor mellan könen som när man bara tittar på unga under 24 år.

Männen returnerar också generellt mindre än kvinnorna. Unga kvinnor är den grupp som returnerar mest av alla.

Jennie Gerum spekulerar i att det kan handla om att dyra köp är mer genomtänkta.

Returerna är kostsamma för företagen, och här finns det mycket att utveckla för handeln, tycker hon.

”Ett tips till handeln är att inte lägga allt på konsumenten, utan se över sitt eget sätt att marknadsföra sina produkter. Ge möjlighet för kunden att få så mycket information som möjligt så att man inte behöver returnera. All typ av 3D och video, för att få klädesplagg att bli så levande som möjligt, kommer antagligen att minska returerna”, säger Jennie Gerum.


Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?