1515
Annons

Ny studie: Närgången övervakning ger bakslag för arbetsgivare

Hemarbetande personal har enligt en ny studie fått en stor andel företag att genomföra eller planera insatser för att övervaka produktiviteten hos de anställda. Samma studie visar att bolag som kontrollerar sina anställda för närgånget riskerar att få betala för det i ökad personalomsättning.  

Marie Berner Moberg är Sverigechef på it-företaget VMware
Marie Berner Moberg är Sverigechef på it-företaget VMwareFoto:Pressbild

Produktiviteten på landets företag har hittills beskrivit som förvånansvärt hög, trots att få kontorsanställda varit på plats under de gångna åren. I en undersökning som fackförbundet Akavia gjorde tidigare i år framkom till exempel om att både medarbetare och chefer var ganska eniga om att produktiviteten bibehållits eller blivit bättre. 

En helt ny internationell studie, framtagen för it-företaget Vmwares räkning, tyder på samma sak. Hela 82 procent av företagen som svarat säger att produktiviteten har ökat eller bibehållits sedan medarbetarna började arbeta på distans. 

Samtidigt säger 70 procent av företagen i studien att de antingen börjat använda monitoreringssystem för att övervaka de anställdas produktivitet, eller att de inte gjort det ännu men planerar att göra det. I Sverige är siffran ännu högre, 73 procent. Totalt är det 140 svenska företag som svarat att de antingen vidtagit åtgärder eller att de planerar att göra det. 

Marie Berner Moberg, Sverigechef på Vmware, tonar dock ned resultaten något.

”Jag tror att man måste fundera över vad man lägger in i ordet övervakning. Jag hajade också först till på den höga siffran”, säger hon.

Utöver ett intresse för de anställdas produktivitet tror hon att krav på regelefterlevnad är en faktor som kan påverka hur företagen svarat, eftersom vissa företag har en skyldighet att se till att de anställda följer vissa regler. Säkerhet är en annan aspekt som hon tror kan ha påverkat svaren. Säkerhet behandlas dock i en egen fråga i undersökningen. 

”Man får också fundera även varför man gör så här. Många företag klarade övergången till distansarbete väldigt bra även om jag tror att många var rädda från början. När vi nu har kommit till ett hybridläge tror jag att många företag frågar sig hur en flexibel arbetsmiljö kan införas samtidigt som man inför vissa mätpunkter över de anställdas produktivitet.”

Här tror hon att undersökningen visar något viktigt. 84 procent av de tillfrågade företagen säger att de upplever att medarbetarna anser att de fått större frihet och mer flexibilitet och att de utvärderas mer på prestation snarare än hur många timmar som spenderas på kontoret, vilket ses som väldigt positivt. 

”Hos de företag som är lite osäkra på hur de ska hitta sätt att mäta produktivitet i en hybridmiljö och tror att kontrollmekanismer är rätt sätt, där går det åt andra hållet.”

I studien har man nämligen tittat på hur företagen svarat kring kontrollåtgärder och hur de svarat kring en drastiskt ökad personalomsättning och sett att det finns ett samband.

”Som medarbetare vill man inte bli övervakad och kontrollerad och om man tror att sättet att mäta produktivitet handlar om att införa kontrollmekanismer i form av system, ja då är det fel väg att gå och risken är att man tappar personal.”

Baserat på studiens utfall tror Marie Berner Moberg istället att företagen måste arbeta med att bygga en tillitsbaserad kultur, öka avstämningsfrekvensen mellan chef och medarbetare samt att ta fram måldokument tidigare så att medarbetare har klart för sig vad de ska göra.

Traditionellt finns det i Norden enligt Marie Berner Moberg en kultur som i mång och mycket innebär att man litar på sina medarbetare. 

”Därför tror jag att det skulle slå ännu hårdare med regelrätt övervakning.”

De sätt för övervakning som ingår i studien är till exempel övervakning av mejl och webbläsare samt via webbkamera och tangentbordstryckningar. 

Studien är genomförd i juli och augusti av Vanson Bourne på uppdrag av Vmware. Sammanlagt har 7.600 personer svarat. 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?