1515

Ny stororder får Mycronics aktie att rusa

Teknikbolaget Mycronic har håvat in ytterligare en stororder, den andra på kort tid.
Det fick aktien att lyfta över 9 procent på måndagen. Aktien är nu upp närmare 30 procent på en månad.

Mycronics vd Lena Olving.
Mycronics vd Lena Olving.

Mycronic, som är underleverantör till bildskärmstillverkare, offentliggjorde på måndagsmorgonen en ny stororder värd mellan 255 och 287 miljoner kronor.

Det handlar om två så kallade maskritare som är beräknade att levereras under andra halvåret 2018 till en kinesisk kund.

”Detta är i linje med kinesiska satsningar på avancerad bildskärmstillverkning och bekräftar att satsningarna även omfattar inhemsk fotomaskproduktion”, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för Pattern Generators på Mycronic AB, i ett pressmeddelande.

En av maskritarna är ur Prexision-serien för bildskärmstillämpningar och en ur FPS-serien för multi-purpose tillämpningar.

”Med maskritaren FPS kan vår kund tillverka många olika slags fotomasker. Den avancerade maskritaren Prexision-10 ger dem stora möjligheter inom nya avancerade
tillämpningsområden”, kommenterar Magnus Råberg.

Detta är den andra storordern för bolaget på mindre än två veckor. Den 6 september fick Mycronic en order från amerikanska Photronics som då skickade upp aktien 20 procent. Ordern var värd närmare 800 miljoner kronor och bolagets största hittills.

Mycronics vd Lena Olving gästade samma dag Börsmorgon och förklarade att det finns fyra trender som bolaget följer inom bildskärmstillverkning och som nu ligger till grund för framgången.

”Det ena är att man går till en ny teknik, det andra att man vill ha bättre upplösning, det tredje att fler produkter behöver avancerade bildskärmar vilket ökar behovet. Och det fjärde är att det bli helt nya applikationer till maskinerna."


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?