1515

Ny storblankare i H&M

Hennes & Mauritz har varit med om ett oväder som inte passerat någon, särskilt inte blankare, obemärkt förbi. 

Ytterligare en institutionell börshaj har satsat på att H&M ska fortsätta falla.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Den svenska klädjättens aktie är lika dyr som den var vid millenniumskiftet. I februari 2015 låg kursen över 360 kronor, två och ett halvt år senare handlas aktien för cirka 139 kronor.

Denna kontinuerliga nedgång har attraherat blankare. Aktien är likvid och noga bevakad, något som passar de som spekulerar i nedgång.

Numeric Investors heter den senaste blankaren. Aktören har satsat 1,145 miljarder kronor, motsvarande över 8.275.000 aktier på att kursen fortsätter sin dystra resa. Detta visar ägardatatjänsten Holdings.

Den totala andelen blankat kapital i H&M HM B +2,05% Dagens utveckling uppgår till nivån 3,33 procent. Den första mars låg andelen på 0,69 procent av kapitalet.

Viktigt att notera är att endast investerare vars positioner utgör minst 0,5 procent av kapitalet är synliga. De som blankar H&M för mindre än 1145 miljoner uppmärksammar inte FI, därför är den faktiska totala andelen blankat kapital sannolikt högre. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?