ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny rapport: Här är risken för en bostadsbubbla störst – Sverige trea

  • Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sverige är ett av de länder i världen som löper störst risk för en korrigering av bostadspriserna, enligt en ny rapport från Bloomberg Economics.

Ekonomen Niraj Shah har bland annat undersökt förhållandet mellan bostadspriser och inkomst, men också hushållens skuldsättning som andel av BNP, för att avgöra risken för en bostadsbubbla.

Sverige hamnar på tredje plats, bara Kanada och Nya Zeeland beräknas löpa större risk för en bostadsbubbla. De högre bostadspriserna har bland annat drivits på av allt lägre räntor.

Samtidigt väntar sig marknaderna ytterligare stimulanser när bland annat den amerikanska centralbanken Federal Reserve och den Europeiska centralbanken förväntas sänka räntan framöver.

”Det finns en risk att den globala trenden med penningpolitiska lättnader kan elda på bostadsbubblor”, säger Niraj Shah till Bloomberg och varnar för att lättnaderna kan så fröet till nästa kris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer