Annons

Ny rapport: Förlusterna för turistindustrin kan nå över 30.000 miljarder

Förlusterna för den globala turistindustrin i spåren av coronaviruset kan uppgå till 3.300 miljarder dollar i ett värstascenario, över 30.000 miljarder kronor.

Foto:Ekachai Lohacamonchai

Det uppger FN:s organ för handel och utveckling, UNCTAD, i en rapport på onsdagen, enligt Reuters. 

De har publicerat tre scenarier med nedstängningar på fyra, åtta eller tolv månader, och i dessa skulle intäkterna minska med 1.170 miljarder dollar, 2.220 miljarder eller 3.300 miljarder dollar, det senare motsvarande 4,2 procent av global BNP. 

Rapporten uppger inte vilket som ses som det mest troliga scenariot. 

”Den internationella turismen har nästan helt upphört, och den inhemska turismen hämmas av nedstängningsåtgärder som införts i många länder. Även om vissa destinationer långsamt har börjat öppna, så är många rädda för internationella resor eller har inte råd med det på grund av den ekonomiska krisen”, står det i rapporten. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?