Hoppa till innehållet

Annons

Ny plan för grönare uppvärmning i Kina

Hushåll och företag i norra Kina ska kunna värmas upp med allt miljövänligare metoder. I en ny femårsplan aviseras storsatsningar på bland annat naturgas och solkraft.

Kineser flyr undan kraftig smog i bland annat Peking.
Kineser flyr undan kraftig smog i bland annat Peking.Bild:AP

Redan denna vinter har man försökt styra om så mycket som möjligt från brunkolen, som är den mest förorenande energiformen och orsakar dödliga smoggnivåer i många kinesiska städer. Men det har lett till för stor efterfrågan på naturgas, som blivit allt svårare att få tag på i takt med att priserna skjutit uppåt.

Nu har "konkreta arrangemang" gjorts för utökad användning av jordvärme, biomassa, solenergi, naturgas och bättre renad kolenergi, rapporterar den statliga tidning som på engelska kallas Securities Times.

Planen gäller fem vintrar, inklusive den pågående, och stöds av bland andra den mäktiga utvecklings- och reformmyndigheten NDRC. Redan 2019 ska den innebära att förbränningen av kol minskar med tiotals miljoner ton.

Satsningarna görs brådskande för att få bukt med den förlamande smoggen i bland annat Peking. Men de väcker också missnöje, när fabriker tvingas stänga och infrastrukturen för de nya energiformerna inte är klar på en del håll.

De påverkar även södra Kina, där provinser som Guangdong och Hunan beordras avstå naturgas till förmån för det kalla norr.

Innehåll från Saft ABAnnons

Saft AB breddar sina batteritjänster genom dotterbolaget Oskvolt

Daniel Nilsson leder Oskvolt service expansion.
Daniel Nilsson leder Oskvolt service expansion.

Saft AB, ett globalt ledande batteriföretag med över 100 års erfarenhet, breddar sina tjänster genom dotterbolaget Oskvolt. Med fokus på innovativ, säker och pålitlig batteriteknologi vill Saft och Oskvolt hjälpa företag att maximera nyttan av sina batteriinvesteringar och möta den ökade efterfrågan på batteriservice.

Saft har länge varit känt för sina högpresterande batterier, som används inom en rad olika industrier och applikationer, från säkerhetsapplikationer och reservkraft till framdrivning på land, till sjöss, i luften och i rymden. Med dotterbolaget Oskvolt tar företaget sin långa erfarenhet av batterier och batteriservice till externa kunder, för att möta det växande behovet av batteriunderhåll och service.

– Vi förstår att det finns ett ökat behov av batterier och olika typer av applikationer. Med vår långa erfarenhet från batteriproducenter och överflöd av kompetens vill vi dela med oss av detta till resten av marknaden, säger en talesperson för Saft.

Från Asien till Sverige

Oskvolt började som ett svar på ett kundönskemål från Asien, där kunder efterfrågade ackrediterade metoder för batteriprovning och certifiering av batterier. Saft insåg att de hade kompetensen för att möta dessa krav även i Sverige och ackrediterade sig själva, vilket ledde till skapandet av Oskvolt.

Besök Saft här

Med sitt ursprung i batteriproducentvärlden har Oskvolt en unik insikt i servicevärlden. Företaget erbjuder kunnig och dedikerad personal som kan garantera maximal nytta av kundernas batteriinvesteringar, vilket ger en extra säkerhet för företag som vill säkerställa att deras batterier är pålitliga och välfungerande.

– Batterier som inte servas är en dålig investering. De behöver underhållas för att vara pålitliga och fungera när de behövs, förklarar Oskvolts talesperson.

Oskvolt erbjuder service för allt från små batterier till stora containrar fulla av backup- eller balanseringsbatterier, vilket visar på bredden i deras tjänsteutbud. Bland deras kunder finns underleverantörer till transportindustrin, såsom tåg- och båttillverkare, samt serverhallar där Sverige utmärker sig.

Besök Oskvolt här 

För att klara den pågående energiomställningen krävs batterier i allt större utsträckning. Genom att erbjuda batteriservice genom Oskvolt kan Saft och dess kunder bidra till en mer hållbar och pålitlig batterianvändning.

Om Saft & Oskvolt:
SAFT AB ingår i den franska koncernen SAFT SA under divisionen Industry, Mobility & Infrastructure. Med ca 500 anställda är SAFT AB en betydande del av koncernens ca 4000 anställda. Oskvolt är ett dotterbolag till Saft AB som fokuserar på ackrediterade prover och batteri underhåll.

Mer från Saft AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Saft AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera