Annons

Ny okänd storägare i TDC

En okänd köpare är ny storägare i TDC efter att ha handlat aktier genom UBS. Det handlar troligtvis om en hedgefond som försöker pressa upp det bud som ligger på bolaget, enligt en initierad person i telekomindustrin.

Bild:Freya Ingrid Morales

Efter diverse budturer rörande TDC meddelar schweiziska UBS att man nu äger 7,3 procent av bolagets aktiekapital och röster.

"Aktierna ägs indirekt", konstaterar TDC.

TDC-aktien handlas för 49,58 danska kronor vid klockan 13 på fredagen. Det är den högsta kursen sedan juni 2015.

Den 12 februari la ett konsortium bestående av Macquarie och tre danska pensionsfonder ett bud om 50,25 danska kronor per aktie i TDC, innebärande en premie om 30 procent.

Storköpet i TDC via UBS görs troligtvis av en hedgefond som försöker pressa fram en prishöjning, enligt en väl initierad person i telekomindustrin.

I och med det sprack den redan annonserade affären där MTG:s medieverksamhet skulle slås samman med TDC. 

I och med konsortiets bud backade även Telia ut ur ett köp av TDC, vilket Di avslöjat att man diskuterat med den danska operatören.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?