Annons

Ny motgång för Evergrande – dotterbolag drabbats av miljardsmäll

Motgångarna för Evergrande fortsätter.

Nu har ett dotterbolag till den kinesiska fastighetsjätten drabbats av en miljardsmäll.

Foto:Qilai Shen

Evergrande Group, som på sistone har drabbats av flera motgångar, meddelade på söndagen att dotterbolaget Nanchang har ålagts att betala en borgenär motsvarande 10,9 miljarder svenska kronor. Anledningen är att bolaget ska ha misslyckats med att uppfylla sina skuldförpliktelser, rapporterar Reuters

Di:s Johan Nylander har under sommaren rapporterat om krisen i den kinesiska fastighetssektorn. I landets 70 största städer har fastighetspriserna sjunkit i tio månader i sträck, samtidigt som flertalet stora bolag i branschen har betalningssvårigheter.

Evergrandes vd Xia Haijun och finanschef Pan Darong avgick tidigare i juli.

Innehåll från KUKA Nordic ABAnnons

Så kan digitalisering ske effektivare – och riktigt billigt

Att skapa virtuella, digitala original av produktionsenheter innan de byggs, sparar tid, pengar och ger bättre resultat. Och det behöver inte bli dyrt.

–  Vi har lösningar för detta som inte kostar fantasipengar.  Vi pratar om 10,000 kronor, säger Micael Amandusson, Channel Manager på KUKA Nordic AB.

Digitalisering handlar i grunden om effektivisering. Vägen dit berör aspekter som virtualisering, processförbättringar, robotisering, energibesparingar, produktionsuppföljning och förebyggande underhåll.

KUKA erbjuder simuleringsprogramvara som låter användaren snabbt och enkelt utvärdera och optimera sina automationslösningar redan innan de byggs. 

Företagets produkt KUKA.Sim är anpassad till produktionsceller med upp till fem eller sex robotar, medan den större lösningen Visual Components lämpar sig för hela fabriker.

– Det är 3D-moduleringsverktyg där man kan utnyttja sina befintliga kall-data och snabbt och  konceptvis bygga ut en cell eller en lina. Det behöver bara ta några timmar innan man får ihop sitt första koncept, säger Micael Amandusson.

KUKA lovar bra resultat

Enligt KUKA blir deras lösning billigare i båda ändar.

– Med våra verktyg blir projekttiden, alltså tiden till uppstart, kortare. Och i den andra änden har vi verktyg som gör att man får en mycket bättre produktivitetsuppföljning, alltså att man kan övervaka produktionslinan och produktionsutrustningen, så att den är ordentligt uppstyrd. Vi erbjuder most value for the buck, säger han. 

KUKAs simuleringslösningar är lika väl anpassade för befintliga produktionsenheter som för de som planeras.

– Vi arbetar både med aktörer som bygger anläggningar och har en tät dialog med kunder som vill effektivisera sina existerande anläggningar. Våra lösningar passar alla, säger Micael Amandusson och avslutar: 

– Vi erbjuder konkreta effektiviseringar och besparingar i alla levnadsstadier i ett projekt.

Läs mer på: www.kuka.com/sv-se 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KUKA Nordic AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera