ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny mätning: SD får sitt största stöd hittills

  • Sverigedemokraterna plockar röster från Socialdemokraterna. Foto: Jessica Gow/TT

Sverigedemokraterna får sitt högsta stöd hittills i en mätning från Expressen /Demoskop och är med 21,4 procent klart näst största parti. Samtidigt dyker Socialdemokraterna till 24 procent.

Sedan förra månadens mätning har både SD och M ökat med 1,8 procentenheter och S minskat med 1,9. Noteras bör dock att inga förändringar sedan den tidigare mätningen är statistiskt säkerställda.

Socialdemokraterna är det parti som har tappat mest sedan valet förra året. Huvudorsaken är förluster till Sverigedemokraterna och utvecklingen den senaste månaden talar för att pressen på Socialdemokraterna kan tillta”, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop, till Expressen.

Mätningen är gjord den 27 augusti–3 september. Perioden har präglats av de uppmärksammade dödsskjutningarna i Malmö och Stockholm och debatten om gängvåldet.

På Expressens uppdrag intervjuade Demoskop 1 611 personer om hur de skulle rösta i ett riksdagsval.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer