ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny mätning: L klart under riksdagsspärren

  • L-ledaren Jan Björklund. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Både Miljöpartiet och Liberalerna hamnar under riksdagsspärren i en ny opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT.

MP får 3,9 procent medan L landar på 3,4. Moderaterna hamnar på 18,9 medan Kristdemokraterna får 6,2 procent. Både Centern och Vänsterpartiet ligger på 7,6 procent.

Stödet mäts i undersökningen i förhållande till valresultatet och mätningens två vinnare är Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna som får 31,8 respektive 19,2 procent. Det är en ökning med 3,5 respektive 1,7 procent jämfört med riksdagsvalet och båda ökningarna är statistiskt säkerställda. Det är också Liberalernas tillbakagång med 2,1 procentenheter.

Undersökningen gjordes mellan den 2 och 13 januari och genomfördes alltså före överenskommelsen mellan S, MP, L och C. Totalt intervjuades 2.342 personer med ett riksrepresentativt urval svenska medborgare 18 år och äldre utan övre åldersgräns.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer