Annons

Ny kommunplan: 60 miljarder skäl att riva Ullevi

Ullevi riskerar jämnas med marken för att ge plats för framtida bostäder. Göteborgs stad presenterar nu olika scenarior kring området - men där värdeökningen varierar med nästan 60 miljarder kronor.

Foto:Birgitta Åstrand.

Nästa vecka presenterar Göteborgs kommun nya utredningar kring området där Ullevi ligger, ett område som i framtiden ska knyta samma fler stadsdelar. Fler bostadsområden ligger på agendan men även Ullevi riskerar att rivas i ett av förslagen för att ge plats för en nytt upplevelsecenter, skriver GP.  

I det scenariot kommer värdeökningen ligga på omkring 60 miljarder kronor mer än i scenariot där bara ett litet område exploateras, enligt en intäktsanalys. En medelväg finns också med i skisserna, men om tjänstemännen på stadsledningskontoret får sin vilja igenom är sannolikheten hög att Ullevi försvinner, enligt det tjänsteutlåtande som skrivits tillsammans med utredningarna och som GP tagit del av.

”Med en eventuell rivning/omlokalisering av Ullevi, Burgårds- och Katrinelundsskolan samt förändring av Burgårdsparken ges möjligheten att ta ett helhetsgrepp över områdets utveckling”, står det i tjänsteutlåtandet. 

I början av 2030 kan det i så fall bli aktuellt att riva Ullevi, enligt kommunens tidsplan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?