Annons

”Ny giv” ska lyfta britterna ur krisen: ”Vi kommer att bygga, bygga, bygga”

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson väntas i ett linjetal på tisdagen jämföra sig själv med den amerikanske presidenten Franklin Roosevelt och lova en ”New Deal” för att bygga upp landets ekonomi efter coronaviruset.

Det skriver Bloomberg News.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och den amerikanske presidenten Franklin Roosevelt.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och den amerikanske presidenten Franklin Roosevelt.Foto:Toby Melville/AP Photo

Att betala av Storbritanniens skulder kommer att få vänta till efter återhämtningen.

I sitt tal kommer Johnson, enligt nyhetsbyrån, att lova att satsa på infrastruktur för att återuppbygga den pandemiplågade ekonomin och lova att frågan om att betala av på skulderna kommer att få väntat till dess att återhämtningen har säkrats.

Inför parlamentsvalet i december lovade Johnson att spendera mer på investeringar i vägar, skolor och sjukhus, och detta väntas han upprepa nu, liksom lova att lägga fram en strategi för ytterligare investeringar i höst.

”Vi kommer att bygga, bygga, bygga. Bygga bättre, bygga grönare, bygga snabbare och gör det i en takt som denna tid kräver”, kommer Johnson att säga enligt ett utdrag från talet som släppts i förväg.

Vad som krävs är en ”New Deal” och ”en regering som är kraftfull och fast besluten att lägga sina armar runt människor i en tid av kris”, kommer han att säga.

Boris Johnson vann en stor majoritet i parlamentsvalet genom att lova satsningar på delar av landet som lämnats efter, bland annat på infrastruktur och utbildning, men hans planer har bringats ur kurs när ministrarna tvingats hantera pandemin som har dödat omkring 43.600 människor och kastat landet in i en recession.


Innehåll från LexusAnnons

Dolda fällor när du jämför olika SUV-modeller

Det kan vara en utmaning att jämföra hur mycket olika bilar kostar.

Vad som egentligen ingår i priserna kan nämligen skilja sig åt mellan olika tillverkare.

Så här undviker du dolda prisfällor.

Den självladdande elhybriden Lexus NX 300h är en SUV i mellanklassen som gjort succé i Sverige.
Den självladdande elhybriden Lexus NX 300h är en SUV i mellanklassen som gjort succé i Sverige.

Välutrustad från start – här är Lexus NX 300h

Vid en första anblick kan drömbilen se ut att vara prisvärd. Men när man börjar granska detaljerna upptäcker man ofta en annan verklighet. Olika typer av utrustning kräver ofta extrainvesteringar, speciellt när det handlar om SUV:ar i premiumklassen. Det kan handla om viktiga saker som säkerhet, komfort eller miljöprestanda. Viktiga detaljer man sällan vill kompromissa med. När man är nöjd med utrustningen finns det en överhängande risk att priset blir betydligt högre än vad man hade räknat med.

Det finns positiva undantag där tillverkarna erbjuder bilar som har en bra utrustningsnivå redan i grundutförandet och därmed gör det lättare för sina kunder att få en bra bild av slutpriset. Ett exempel är den självladdande elhybriden Lexus NX 300h, en SUV i mellanklassen som gjort succé i Sverige.

Lexus NX har en självladdande elhybriddrivlina som standard. Det innebär att NX erbjuder en effektiv elmotor tillsammans med en fyrcylindrig bensinmotor vilket ger en sammanlagd kraft på 197 hästkrafter.

Lexus NX 300h har inte bara automat som standard utan även många andra detaljer som bidrar till en trevligare upplevelse bakom ratten. Några exempel är multimedia-skärm, ljudanläggning från Pioneer® med åtta högtalare och Bluetooth, bi-LED-strålkastare och 17-tums lättmetallfälgar. Som standard finns också 2-zons klimatanläggning och backkamera.

En rad säkerhetssystem som Aktivt krockskyddssystem, Antispinn/Antisladd, Automatiskt avbländande helljus, Körfältsassistans och Vägskyltsavläsare ingår också.

Dessutom finns utrustningsnivåerna Comfort, Business, Executive, F Sport, F Sport S och Luxury med detaljer som förhöjer upplevelsen av Lexus NX 300h ytterligare. Oavsett vilken utrustningsnivå man väljer framgår det tydligt vad man får för sin extrainvestering, vilket gör det enkelt att se den totala kostnaden.

Välutrustad från start – här är Lexus NX 300h

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?