ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny finanschef för krisande båtmotorbolaget

  • Foto: Pressbild.

Cimco Marine har utsett Paul Frick som ny ekonomichef från den 8 september i år, därmed efterträder han den nyblivne vd:n Myron Mahendra på posten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Paul Frick kommer från rollen som Group Business Controller för Lindab. Den nytillträdde vd:n Myron Mahendra är nöjd med rekryteringen.

”Han har en stark ekonomisk bakgrund med förmåga att driva en affärsinriktad CFO-agenda”, skriver han i pressmeddelandet.

Cimco Marine, som säljer diesel-drivna utombordsmotorer till båtar, noterades på First North i början av juli 2017. Emissionen inför listningen beskrevs av bolaget som ”kraftigt övertecknad” och aktien steg kraftigt under sin första tid som noterat bolag.

Men redan i slutet av augusti 2019 vinstvarnade bolaget, mindre än två månader efter noteringen. Därefter har de dåliga nyheterna avlöst varandra. Bolaget har drabbats av produktionsstopp, tvingats till nyemission och haft stora problem att leverera enligt de egna målen. 

I slutet av januari i år meddelade Cimco Marine att man planerade ytterligare en emission och aktien rasade på nytt. I mitten av juni presenterades Myron Mahendra som ny vd för bolaget.

Cimco Marine-aktien handlas kring 1,6 kronor styck, långt under teckningskursen på 14,5 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer