Ny dieselgateundersökning hos Porsche

Dieselskandalen kring sportbilstillverkaren Porsche fortsätter att växa.

Under veckan har tysk statsåklagare utökat sin undersökning mot medarbetare till bolaget.

Foto:Carl-Johan Lejland, Carl-Johan Lejland

Statsåklagaren i Porsches hemstad Stuttgart har utökat sin undersökning kring dieselskandalen, som avslöjades i september 2015. I onsdags genomsöktes flera Porschekontor i Stuttgart.. 

”Det handlar om avgasmanipulation. Undersökningarna riktar sig inte mot företaget utan mot nuvarande respektive tidigare Porschemedarbetare”, säger en talesperson på fredagen till nyhetsbyrån DPA.

I maj 2019 dömde statsåklagaren ut böter på 535 miljoner euro, motsvarande 5,7 miljarder kronor, för Porsches bristande kontroll över sin utvecklingsavdelning där fusket skedde.

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?