1515
Annons

Ny dieselgateundersökning hos Porsche

Dieselskandalen kring sportbilstillverkaren Porsche fortsätter att växa.

Under veckan har tysk statsåklagare utökat sin undersökning mot medarbetare till bolaget.

Foto:Carl-Johan Lejland, Carl-Johan Lejland

Statsåklagaren i Porsches hemstad Stuttgart har utökat sin undersökning kring dieselskandalen, som avslöjades i september 2015. I onsdags genomsöktes flera Porschekontor i Stuttgart.. 

”Det handlar om avgasmanipulation. Undersökningarna riktar sig inte mot företaget utan mot nuvarande respektive tidigare Porschemedarbetare”, säger en talesperson på fredagen till nyhetsbyrån DPA.

I maj 2019 dömde statsåklagaren ut böter på 535 miljoner euro, motsvarande 5,7 miljarder kronor, för Porsches bristande kontroll över sin utvecklingsavdelning där fusket skedde.

 

Hedgeduon: ”Monumental förändring” ger nya börsvinnare

Den nystartade hedgefonden Protean har har levererat en positiv avkastning sedan i våras trots att börsen är ned tvåsiffrigt. För Di berättar förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson om succéreceptet – och vilka bolag de ratar.

”Den förändringen är monumental jämfört med tidigare, så polletten om hur stor påverkan det har på sektorn kommer gradvis att trilla ned”, säger de om favoritaktierna.

Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.
Förvaltarna Pontus Dackmo och Carl Gustafsson.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera