1515
Annons

Ny attack mot valprocessen i Afghanistan

Minst 12 personer har dödats och över 30 skadats i en explosion vid en moské i provinsen Khost i östra delen av Afghanistan.

Attacken riktades mot en lokal där väljare kan registrera sig inför valet i oktober.

"En grupp människor som kom ut från moskén hade samlats för att registrera sig", säger Khost polischef Abdul Hanan Zadran.

Myndigheterna befarar att antalet döda och skadade kommer att stiga.

"Vissa skadade är i ett kritiskt tillstånd och ambulanser hämtar fortfarande människor", säger Gul Mohammad Mangal vid lokala hälsomyndigheterna.

Det här är det senaste i raden av attacker riktade mot förberedelserna inför höstens val. För cirka en vecka sedan dödades 25 personer i två attacker i huvudstaden Kabul. Ett flertal internationella journalister fanns bland de döda.

Den 22 april dödades 60 personer och över 100 skakades i Kabul när en självmordsbombare detonerade sin sprängladdning vid en lokal för valregistrering.

Den senaste tidens attacker kommer sannolikt att avskräcka människor från att registrera sig för att rösta i de kommande valen.

Både talibanerna och IS har gjort klart att de har för avsikt att störa valet. Myndigheterna är nu oroade att ett lågt valdeltagande kommer att undergräva valresultatens trovärdighet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?