Annons

Nu startar rättegången om Saab-härvan

Vid halv nio tiden kom Saab Automobiles förre ordförande Victor Muller, klädd i benvit rock och klarblå halsduk, i sällskap med sin advokat Hans Strandberg till Vänersborgs tingsrätt. Strax efter även förre vd:n Jan Åke Jonsson och tidigare chefsjuristen Kristina Geers.

Victor Muller.
Victor Muller.Bild:Hampus Andersson

De åtalade banade sin väg genom ett stort medieuppbåd utanför rättssalen utan att ge några kommentarer. Victor Muller sa bara kort till Di att han mår bra. Hans advokat framhöll hur grundlösa åklagarens anklagelser är.

”Victor Muller har varit hämmad av det här i flera år. Han ser fram emot att få komma till tals, men är naturligtvis irriterad över att behöva vara här”, säger Hans Strandberg.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?