Annons

Nu ska årets bästa ordförande utses: ”Lyfta fram goda exempel”

Samtidigt som det är dags att nominera årets bästa ordförande har Styrelseakademien, som instiftat priset, fått en ny vd. 

”Jag brinner för frågor som styrelsekompetens och styrelsesammansättning”, säger Ulrika Spåls, Styrelseakademiens nya vd. 

Ulrika Spåls, ny vd för Styrelseakademien och Svante Forsberg, ordförande i Styrelseakademien.
Ulrika Spåls, ny vd för Styrelseakademien och Svante Forsberg, ordförande i Styrelseakademien.Foto:Jesper Frisk

Ulrika Spåls har lång erfarenhet av styrelsearbete och den 8 juni efterträder hon Maria Öhman på posten som vd för Styrelseakademien. 

”Det är en otroligt spännande uppgift tycker jag. Jag har jobbat med ledarskap och förändring i stora företag och vet hur svårt det kan vara att arbeta med företagsstyrning.  Därför har jag intresserat mig för styrelsearbete under en längre tid och det finns otroligt mycket att utveckla när det gäller styrelsearbete”, säger Ulrika Spåls.

Framför allt är styrelsearbetet en ledarskapsfråga och de utmaningar företag möter kan ofta härledas till styrelsestyrning. 

”Därför känns det riktigt roligt att få kliva in och driva den frågan vidare. Styrelseakademien är välskött och har ett fint renommé och basutbud som jag tror att jag kan utveckla”, säger Ulrika Spåls. 

Svante Forsberg och Ulrika Spåls.
Svante Forsberg och Ulrika Spåls.Foto:Jesper Frisk

Förra året klev Svante Forsberg på posten som ordförande i Styrelseakademien. Men redan för 15 år sedan var han med och grundade Guldklubban, ett pris instiftat av Styrelseakademien och Deloitte. 

Utmärkelse delas varje år ut till två styrelseordföranden, en från ett onoterat bolag och en från ett noterat bolag. 

Förra året fick Kathrine Löfberg, styrelseordförande i kafferosteriet Löfbergs, ta emot Guldklubban i den onoterade klassen. Hans Stråberg, styrelseordförande i Atlas Copco, prisades i den noterade klassen. 

”Bakgrunden till Guldklubban är den negativa synen på hur styrelsearbete bedrevs för 15 år sedan. Vi ville gärna lyfta fram goda exempel och föredömen”, säger Svante Forsberg. 

För att kunna göra ett bra styrelsearbete måste man vara både nyfiken och utmanande, säger Svante Forsberg. 

”Det handlar hela tiden om att bli bättre, den dagen man börjar stelna ska man sluta med styrelsearbete. Man måste hela tiden tänka nytt men också våga ifrågasätta. Det är en komplex roll”, säger han. 

Vad de tidigare vinnarna till Guldklubban haft gemensamt är förmågan att få bolaget att jobba i en gemensam riktning.

”Gör man det ökar genomförandekraften enormt mycket. Det är också viktigt med personer som kan coacha, utmana och trycka på. Och samtidigt vara den person som hjälper till att bygga en bra kultur i bolaget”, säger Svante Forsberg. 

Under coronakrisen har styrelsens roll blivit viktigare än någonsin, tycker både Svante Forsberg och Ulrika Spåls. 

”Den här våren har ställt väldigt höga krav på styrelser, det märker jag själv i de styrelseuppdrag jag har. Det är väldigt intensivt – det handlar både om att stötta organisationen och att ta snabba beslut. Alla bolag och organisationer som har någon form av riskplan eller riskhanteringsplan klarar sig bättre”, säger Ulrika Spåls. 

”Man ska vara agil men samtidigt jobba efter en tydlig struktur”, säger Svante Forsberg. 

 

 

 


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?