1515

Nu säljer Ivanka Trumps produkter som smör

Donald Trumps dotter Ivankas parfymer har sedan i lördags legat i topp på Amazons skönhetssida. Försäljningstoppen kommer samtidigt som fadern varit i rejält blåsväder dagligen sedan i torsdags. Det skriver den amerikanska affärstidskriften Fortune.

Bild:AP

Ivanka Trumps parfymer ligger etta respektive tvåa på Amazon och säljs för mellan 15 dollar och 46,5 dollar, motsvarande mellan 133 och 413 kronor.

Bland produktrecensionerna finns både politiska kommentarer, men även från kunder som uppskattar produkterna. Vissa handlar produkterna för att visa att man stödjer presidentfamiljen.

"Vi har inte så mycket extra men vi kände att vi behövde visa vårt stöd för presidenten och hans familj", skriver Miranda Taylor som en kundkommentar till en av Ivankas parfymer.

"Om köpet av en 15-dollars parfym hjälper lite genom att sända ett meddelande till bolagen som böjer sig för vänstern och deras intoleranta hat mot VÅR president så får det va".

Många amerikanska kunder har protesterat mot butikskedjor som säljer Trump-produkter. Det exklusiva varuhuset Nordstrom har plockat bort Ivanka Trumps kläder från butikshyllorna på grund av vikande försäljning, enligt bolaget. Nordstrom attackerades sedan av Trump på Twitter för beslutet att sluta sälja dotterns produkter.

En av Trumps rådgivare, Kellyanne Conway, har gjort reklam för Ivankas smycken under en intervju, vilket kritiserades hårt. För flera butikskedjor har det nu blivit en politisk fråga huruvida man väljer att sälja produkter med presidentfamiljens märke eller inte.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?