Annons

Nu röstar tyska S om regeringsfrågan

Nu är avgörandet i gång. Tyska socialdemokraterna låter medlemmarna rösta om partiet ska ingå i en koalitionsregering med kristdemokratiska CDU och dess systerparti CSU.

Omkring 464.000 medlemmar i SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands) ska säga sitt i omröstningen som pågår från och med på tisdagen till fredag i nästa vecka, den 2 mars. Resultatet väntas några dagar senare.

Partiledningen vädjar till medlemmarna att rösta ja till regeringsförslaget. SPD befann sig i en koalitionsregering med samma partier under den föregående mandatperioden, och var till en början kallsinnigt till att ingå ännu en regering med CDU och CSU.

Men partiet bestämde sig till sist för att en koalitionsregering var ett bättre alternativ än att låta Tyskland gå till omval, som skulle kunna innebära ytterligare framgångar för det starkt invandringskritiska AFD.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?