Annons

Nu kan du köpa förorenad luft från Peking

Exporten av ren luft till Kina är en av de underligaste marknader som dykt upp de senaste åren. Nu kan du även slå till på en burk äkta Peking-smog. Det skriver Timeout Beijing.

Bild:Beijing Air

Luftföroreningar är ett stort problem i flera kinesiska städer och Peking är ökänt för sin smog. Detta har gett upphov till den något makabra marknaden för ren luft i olika typer av behållare som går på export till Kina. Ett exempel är kanadensiska Vitality Air, som började som ett skämt, men som upptäckte en förvånansvärt mottagliga marknad för sin kanadensiska luft, skriver CNBC.

Och nu kan man även slå till på en burk av äkta Peking-smog. Bakom tilltaget står Dominic Johnson-Hill som driver den Peking-baserade t-shirtbutiken Plastered 8 och priset för en burk ”Beijing Air” ligger på drygt 30 kronor.

”Jag fick precis två förfrågningar från kineser boende i Cambridge som undrade hur de kunde köpa burkarna eftersom de saknar Peking så mycket. Då insåg jag att det var ett väl utfört arbete. Jag vet inte hur jag ska sälja resterande 980 burkar jag har, men det var värt ett försök”, säger han till Timeout Beijing.

Enligt Timeout Beijing är Plastered 8 kända för sin humor och de producerade till och med en reklamfilm för att marknadsföra smog-burkarna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?