1515

Nu är Nordea finskt

Nu har flyttlasset gått och från och med måndagen har storbanken Nordea nu sitt säte i Finland. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Foto:Amanda Lindgren, Amanda Lindgren (Di)

Det var i mars 2017 som Nordeas vd Casper von Koskull i en intervju med Dagens industri uppgav att banken övervägde att flytta sitt huvudkontor till Helsingfors. I september 2017 kom sedan beslutet och nu, ett år senare, är flytten genomförd. 

"Nordea är en av Europas största och starkaste banker. Flytten till bankunionen är ett viktigt strategiskt steg på vår transformationsresa och säkerställer att Nordea omfattas av rättvisa, stabila och förutsägbara regler, motsvarande de som gäller för andra jämförbara europeiska banker", säger Casper von Koskull i ett pressmeddelande. 

Banken poängterar även att flytten inte innebär några förändringar i den dagliga verksamheten. 

"Vi fortsätter att skapa värde för alla våra kunder, eftersom vi håller fast vid samma nordiska verksamhetsmodell som vi har i dag. Vi kommer att vara lika nära våra kunder som alltid, och fortsätta att ha en aktiv roll i de nordiska samhällena och ekonomierna", säger Casper von Koskull.

Flytten har skett genom en omvänd fusion mellan Nordea Bank AB och Nordea Bank Abp. Som en konsekvens av detta har det tidigare moderbolaget upplösts och samtliga tillgångar och skulder överförts till Nordea Bank Abp. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?